Maanantaina ajeltiin Kirkkonummelle Suskin tottistreeneihin. Ei oltukaan pitkään aikaan nähty ja vaihdeltiinkin ensin kuulumisia. Urhon kanssa toiveena oli noutoharjoitukset ja niitähän me saimme. Aloitettiin vauhtinoudolla, jossa koira perusasentoon ja ensin tein hämyheittoja katsoaksemme pysyykö Urho paikoillaan. Pari kertaa yritti varastaa, mutta muuten pysyi nätisti. Otettiin kaksi harjoitusta niin, että heitin kapulan, otin Urhoa pannasta kiinni, Suski heitti kapulan vielä kauemmaksi ja hetken odotuksen jälkeen käsky ”nouda” ja kun Urho tarttui kapulaan lähdin juoksemaan karkuun ja sen tultua jonkun matkaa ”yes” ja palkka lentää edelle. Tässä tarkoituksena on hakea vauhtia ja sitähän Urholla riitti. Oikein hienot suoritukset. Tätä yksin treenatessa voi tehdä niin, että käy itse heittämässä kapulan vielä pidemmälle tai seurauttaa koiran kauemmas kapulasta.
 
Toisena harjoituksena iskunoutoja, jotka olivatkin entuudestaan tuttuja. Tätä hommaa Urho ei tehnyt ihan täysillä, vaan suoritti mekaanisesti eikä sellaisella innolla kuin vauhtinoudon. Toki oma into ja kannustaminen olisi voinut innostaa Urhoakin parempaan suoritukseen, mutta täytyy harjoitella tätä kotona lisää. Sitten pitoharjoituksiin. Ensin pelkällä pallolla saalisharjoitus ja hyvin Urho menee saaliille. Sitten kapulan kanssa, joka olikin omistajalle vaikeaa. Suski sai kädestä pitäen auttaa, että homma toimi. Ensin koira eteen istumaan, pallo saaliiksi liiviin, kapula koiran eteen ja pitokäsky. Sitten käytetään käsiä kapulalla ja kehutaan hyvästä pidosta. Näytetään saalista, jos pito huono.  Irrotuskäsky rauhassa, kapula alas, käsi palkalle, peruutus ja vapautus. Palkkauksella ei ole kiirettä, vaan toimitaan rauhassa ja mennään koiran alta pois kunnolla palkatessa. Eteenpäin mentäessä aletaan heiluttamaan kapulaa vähän ja reagoidaan heti koiran parantaessa otettaan kapulasta, jolloin irroitus käsky ja palkkaus normaalisti. Paljon taas muistettavaa ja täytyy harjoitella ilman koiraa, että saisi homman omaan selkärankaan.
 
Lopuksi otettiin vielä Urholle ampumista seuraamisen yhteydessä. Pitkään aikaan ei ole Urholle ammuttu ja halusin nähdä miten se reagoi tottisliikkeiden aikana paukkuihin. Normi seuraamista ja ekalla paukulla pieni vilaisu, josta nyppäsy ja kehu kontaktin otosta, pikku pätkä hyvää seuraamista ja palkkaus. Toisella laukauksella ei mitään reagointia ja palkkaus taas ampumisen jälkeen pienen hyvän seuraamispätkän jälkeen. Ideana tässä on se, että ohjaaja reagoi ampumiseen samalla tavalla kuin se olisi muu kontakti/häiriöharjoitus eli jos kontakti tippuu, muistutus ja kehu kontaktin palauttamisesta. Urho, kun ei paukkuihin sen ihmeemmin reagoi tämä tekniikka toimii varmasti hyvin Urholla. Ja ajattelinpa koittaa Iitullakin tätä samaista tekniikkaa, sekään kun ei paniikkiin mene ampumisesta vaan lähinnä kierrokset nousee ja ärsyttää.