Sunnuntaina päästiin Emman kyydissä Urhon kasvattajan luokse kyläilemään ja treffaamaan pentuesisaruksia. Hienosti kakarat tulivat vielä toimeen ja painelivat menemään pitkin pihaa. Katille kiitokset kestityksestä ja ihanasta Urhosta! Molly mammakin jaksoi vielä leikkiä lapsostensa kanssa.

Lisää kuvia -> http://iituksa.kuvat.fi/kuvat/Capricole+K-pentue+treffit+15.8.2010/

Maanantaina oli vuorossa Riitta Korrin tokokoulutussessio. Oltiin Iitun kanssa viimeisenä vuorossa ja sitä ennen tehtiin häiriön alla seuraamista, kiertämistä+pysäytyksiä, jättävistä maa+seiso, kaukot, luoksetulo ja ruutu. Intoa neidillä oli taas rutkasti.

Riitan kanssa otettiin ruutua. Ensin pari näytetyn esineen kanssa ja vauhdillahan se Iitu ruutuun paineli. Uutena asiana otettiin ruutuun meno lähietäisyydeltä niin, että Iitu istui ruudun ulkopuolella ja menin itse ruudun keskelle ja näytin hyvä ruutu. Sen jälkeen koiran viereen ja lähetys ruutuun ja palkkaus heti keskelle ruutua. Tämäkin toimi hienosti ja näillä kahdella harjoituksella jatketaan.

Toisena asiana otettiin Riitan kanssa luoksetulon pysäytys. Otettiin sitä kiertämällä tötsää. Iitu oli ihan villinä ja innoissaan. Tässä liikkeessä palkkausta pitää vaihdella niin, että välillä palkka ja käsky lähtee samaan aikaan, välillä palkataan onnistuneesta palkkauksesta ja paljon palkataan läpijuoksusta. Riitta kehui Iitun intoa ja muutenkin liikkeet olivat hyvässä vaiheessa.

Lopuksi otettiin porukalla paikkamakuu 3 muun koiran kanssa ja 3min. oltiin piilossa. Yksi koira nousi istumaan aika loppuvaiheessa, mutta Iitu ei siitä välittänyt. Hyvät treenit kokonaisuudessaan.

Tiistaina oltiin Luukissa Tarjan kanssa tokoilemassa. Otettiin samoja liikkeitä ja menivät kivasti. Hypyn kanssa on vähän miettimistä. Iitu kun tahtoo kääntyä jo hypätessään ja ajautuu samalla oikeaan reunaan, joilloin takaisin päin hyppääminen vaikeutuu. Ehkä targetti keskellä estettä auttaisi? Täytyy koittaa. Otettiin myös porukalla paikkamakuuta piilossa pariin otteeseen n. 3min.

Jossain vaiheessa keskusteltiin Tarjan kanssa ja Iitu oli makuulla lähettyvillä. Tietä pitkin tuli koira omistajineen ja Iituhan ryntäsi koiraa päin räyhäten, mutta kiersi sen kuitenkin ja tuli taakseni, josta ajoin sen pois. Se siitä luottamuksesta. Tämä taas herätti todellisuuteen Iitusta ja siihen, että edelleen sen kanssa joutuu tuollaiset yllättävät tilanteet ottaa tarkasti. Harmittaa pirusti, että Iitu pääsi tuollaisen tempun tekemään. Onneksi toinen koira ei näyttänyt välittänyt tapahtumasta. Tästä neiti sitten joutuikin autoon ja sai olla siellä lopputreenin ja ilman huomiota ja ruokaa kotona.

Urhon kanssa otettiin perusasentoa, jossa olemme jumittuneet käsiapuun. Käsiavulla siirtyy nopeasti perusasentoon, mutta pelkällä käskyllä ei tapahdu mitään. Intoa kuitenkin löytyi taas pitkästä aikaa tähänkin hommaan. Seuraaminen menee mukavasti myös käsiavulla ja sitä pitäisi alkaa häivyttämään. Tätyy aloittaa lyhyillä pätkillä. Leikittiin myös oikein kunnolla ja Urho leikki niin pupulalan kuin tennarilla. Otettin vielä istu-maa-seiso sessio ja sekin toimi hyvin. Loppuun vielä luoksetulo läpijuoksuna ja vauhtia riitti, sekä eteenmeno namipalkalla ämpärin päällä.

Keskiviikkona oli taas Urhon agin vuoro. Aloitettiin hyppysarjalla, jossa Urholla oli vaikeuksia malttaa pysyä paikallaan. Tätä sitten treenailtiin ja sain kyykkiä oikein kunnolla ja sitten taas palkkailla koiraa. Itse sarja meni mukavasti.

Sitten otettiinkin urakalla ohjaustreeniä. Aloitettiin suhinatreenillä. Hyppy, (mutka)putki, suhina hyppy eli viimeisellä esteellä koiran piti kääntyä tiukasti esteen takana ja tulla sitten ohjaajan luokse. Tässä oli targetti apuna ja hienosti meni. Urho keskittyi hienosti ja ohjauskin onnistui hyvin. Tätä otettiin molempiin suuntiin.

Toisessa ohjaustreenissä otettiin sitten takaaleikkaus. Hyppy, putki, taputus hyppy, putki, hyppy.Tämäkin meni kivasti, tosin Urholla alkoi vauhti hiipumaan ja selvästi väsyi.

Lopuksi leikittiin vielä keinulla. Ensin paukuteltiin ja otettiin kontaktia. Hyvin meni ja Urho hallitsi jo paremmin takapäänsäkin. Sitten keinuteltiin ja rauhassa Urho herkuttili lauantaimakkaralla Ullan antaessa pojalle vauhtia. Lopuksi vielä keinu kokonaisuudessaan niin, että Ulla hidasti sen alastuloa ja namit syötyään otettiin vielä kontakti.