Iitu pääsi taas Riitan oppeihin. Tänään saatiin yksilöohjausta. Iitu oli neljäntenä vuorossa, joten otettiin odotellessa treeniä eri pisteissä. Aluksi seuraamista ja käännöksiä. Seuraaminen hyvää, mutta perusasennoissa auki. Sitten otettiin ruutua lähietäisyydeltä ja Iitu tuntui taas olevan hiukan hakoteillä. Etsi kuintekin oikeaa paikkaa, josta sitten naks ja palkka. Käytettiin hyväksi vierasta metallia ja neiti haki sen ihan hyvin. Heittelin sitten vaan pari kertaa kapulaa ja otin pito harjoituksia vetäen kapulaa Iitun suusta. Kivasti toimi.

Tunnari ensin kasan vieressä ok. Sitten kerran onnistuneesti, kun oma oli vieraiden välissä. En sitten malttanut lopettaa ja Iitu toikin väärän kapulan. EN reagoinut siihen mitenkään niin kuin Virve eilen kehotti ja otin vain uudestaan, jolloin oma löytyi taas. Merkkiä otettiin myös ensin patukka takana ja sitten yksi pysäytys merkin taakse ja taas patukka merkin takana, hienosti meni.

Paikkamakuu otettiin porukalla ja mentiin auton taakse piiloon, kivasti se neiti siellä makoili vieraiden koirien seurassa.Vielä kerettiin ottaa hyppynouto patukalla, sillä kapealla esteelle ja tällä kertaa meni taas hienosti.

Riitalle kerroin seuraamisen ongelmista, ajoittaisesta edistämisestä ja poikittamisesta sekä aukeamisesta perusasennoissa. Otettiin pätkä seuraamista joka oli ok, paitsi pysähtymisessä avautui. Iitu hakee kovasti katsekontaktia eli se saattaa olla osa syy aukeamiseen. Nyt sitten pitäisi ottaa pitkää suoraa seuraamista ja parin askeleen välein psyähtyä ja namilla auttaa neiti suoraan perusasentoon. Samaa sitten vastapäivään ympyrää pyörittäessä, jossa ongelma näkyikin hyvin. Kulmaharjoituksena myös samaa.

Näytettiin myöstäyskäännös vasemmalle ja se meni ihan kivasti. Eli Iitu kyllä käyttää takapäätään ajoittan hyvinkin, mutta pientä parantamisen varaakin on. Vasemmalle kääntymistä voisi treenata niin, että koira on seisomassa ja lähdetään seuraamaan ja kääntymään paikalla vasemmalle. Heti kun koira alkaa liikkumaan naks ja palkka ja koiran pitäisi pysyä tässä koko ajan seisomassa.

Kyselin myös sitten tästä Iitun ennakoimisesta kiertämisessä. Nyt pitäisi muistaa, että koiraa ei saa palkata tai auttaa kiihdyttämään vauhtia. Vaan palkka tulee vain kun vauhti on kova. Lelun sijasta voitaisiin koittaa ruokaa, lelu voi joskus laittaa koiran himmailemaan. Kahden kupin juoksua voisi myös koittaa, jossa itse ollaan kuppien linjalta pois ja näin koiran ei tarvitse juosta ohjaajaa kohti, vaan käskytykset tulevat sivusta. Kun koira osaa juosta kuppien väliä, aletaan niiden välillä ottamaan pysäytyksiä. Tässä auttaisi kummasti 2 avustajaa, jotka täyttäisivät kuppeja.