Perjantaina töiden jälkeen lenkille ja sitte vähän riehuttiin pihalla. Heittelin koirille palloa ja möhelsivät keskenään omiaan. Kerran sitten palloa heittäessä Iitulle tuppasi Urho Iitun eteen ja hirveä kiljahdus ja veret valui Iitun silmästä. Äkkiä sisälle katsomaan mitä oikein kävi ja varmuuden vuoksi sitten lekuriinkin soitin ja saatiin heti aika silmää näyttämään. Onneksi silmä oli ehjä ja aika pienet haavat oli Iitu saanut silmäkulmaansa. Selvittiin siis säikähdyksellä. Iitu painoi 18,4kg eli oikein sopivassa kunnossa.

Illalla käytiin hallilla tottistelemassa. Iitun kanssa otettiin pk puolen liikkeitä ja seuraamista. Lopuksi sitten pidettiin vaan kivaa ja leikittiin. Urhon kanssa hinkkailtiin samoja vanhoja juttuja. Yritän nyt itse jättää käsiapua vähemmälle seuraamisissa ja ihan hyvin toimi lyhyillä pätkillä. Kaikki 3 jättävääkin onnistuivat. Paikkamakuussa pysyi hyvin ja kävin jopa kiertämässä Urhon. Hyppy ok ja sitten hinkkailtiin kaukojen oikeita liikeratoja, jotka ovat kyllä mulle jostain syystä vaikeita.

Lauantaina oli vuorossa EPK:n järjestämä epävirallinen pk-tottiskoe Talissa. Oltiin hyvissä ajoin paikalla ja käytiin kentällä ottamassa paikkamakuu, jossa piippasi aluksi, mutta hiljeni aika nopeasti. Eteenmeno otettiin myös, joka oli vauhdikas. Sitten lenkille ja Iitu onnistui saamaan häntänsä ja kylkensä täyteen takiaisia, joita sitten irroteltiin tovi.

Koe alkoi järjestyksen arpomisella ja me saatiin numero 5 ja meidän pariksi tuli sakemanni narttu, joka suoritti voittajan liikkeet. Ensin kuitenkin luoksepäästävyys ja tatuoinnin tarkistus. Tässä vaiheessa kaikki koirat olivat rivissä, eikä Iitu niistä pahemmin välittänyt, pientä vilkuilua vaan. Iitu saikin sitten huilata hetkisen ennen omaa suoritustaan.

Anski tuli näyttämään suloista pientä malikka pentustaan Rikua ja Iitukin sai autosta sitä haistella. Anskille suotiin tästä ilosta kunnon hampaat näkyvät hymy, Iitu rakastaa niin Anskia. Ja hänen lähettyvillään on hankalaa pysyä kasassa.

Otin Iitun autosta siinä vaiheessa kun edellisille koirakoille annettiin palautetta suorituksistaan. Pikkasen siinä otettiin seuraamista ja perusasentoa ja patukalla leikkimistä. Kuljettiin pariin otteeseen kilpakumppanimme vierestä, eikä Iitu tästä välittänyt. Kun oltiin siirtymässä kentälle juoksi sieltä edellinen koirakko meitä kohti palkalle ja sehän Iitua ärsytti siinä määrin että piti räyhätä. Lopetti kuitenkin lyhyeen ja keskittyi taas olennaiseen.

Ilmottautuminen meni hienosti. Iitu ei välittänyt sakemmannista ollenkaan ja istui paikallaan rauhallisesti. Iitu pääsi ensin suorittamaan paikkamakuuta. Jäi piippaamaan ihan hiljaa ja paukuilla haukahti, mutta pysyi paikallaan. Tuomari sitten kertoi, että oli ryöminyt ihan vähän eteenpäin, tätä en itse huomannut.

Kokonaisuudessaan meidän tottis meni kivasti. Iitu oli hyvässä vireessä ja seuraaminen oli pääsääntöisesti hienoa. Ensimmäiselle paukulle piti haukahtaa, toiselle ei enää haukahtanut. Yhdessä täyskäännöksessä Iitu oli hiukan hukassa, muuten nopeuden vaihdot ja pysähtymiset meni hyvin. Henkilöryhmässä Iitu ei välittänyt ihmisistä ollenkaan ja pysyi hyvin mukana kaarroksissa. Liikkeestä istuminen nopea, maahanmeno hiukan hitaampi ja luoksetulossa tuli hiukan vinoon eteen, eikä mennyt ihan suoraan perusasentoon siirtyesssään. Vauhtia luoksetulossa kuitenkin riitti.

Tasamaanoudossa haukahti kapulalle mennessään ja jäi hiukan kauas luovutuksessa, muuten nappisuoritus. Hyppy- ja estenouto hienot, tosin molemmissa jäi myös hiukan kauas. Eteenmeno laukaten ja suoraan, mutta meni maahan vasta toisella käskyllä. Arvostelun Iitu kuunteli tyynenrauhallisena ja onnellisen oloisena. Ja ottikin kaiken irti hänelle osoitetuista kehuista. Pisteitä kertyi 91 ja koira olisi kuulemma ainakin tottiksen puolesta ihan kisavalmis. Palkinnoksi hienosta suorituksesta Iitu sai ihanan pallon.

Loput kuvat Anskin ottamia

Ilmottautuminen

Paikkamakuu

Seuraamista

Estenouto

Eteenmeno