Anskin kanssa Luukissa. Kierrettiin ensiksi lenkki ja koirien vauhti vähän rauhallisempaa kuin eilen. Kerran lenkin aikana poikien tunteet kuumenivat, mutta rauhoittuivat kiellosta. Loppulenkki menikin leppoisasti juoksennellessa.

Urholle talloin 350 askeleen jäljen, jossa paalulla ei ollut nameja, vasta parin askeleen jälkeen. Sen jälkeen nameja satunnaisesti. Kulmia 4 ja 1 piikki, lopussa keppi. Tuullut ei oikeastaan ollenkaan. Jälkeä ei vanhetettu tänään.

Urho meni paalulle ja aloitti jäljestämisen, ei mitään reagointia namien puuttumiseen paalulta. Jäljestäminen jatkui motivoituneena ja nenä pysyi hienosti alhaalla. Kulmat otti hyvin, ilman mitään pyörimisiä. Piikissa reagoi heti jäljen loppumiseen ja kierrähti pitemmän kautta paikoillaan ympäri etsien jäljen menosuunnan ja ajoi ensimmäisen piikkinsä siis hienosti. Loppukepin ilmaisi suoraan ilman minkäänlaisia apuja. Mahtava suoritus pikku mieheltä! Huimaa vauhtia on päästy etenemään.

Iitu sai tyytyä tänään pelkkään esinetreeniin, koska eilinen jälki oli niin hieno. Tallottiin siis yksi suikale, jossa 3 esinettä. Edessä, keskellä ja takana. Iitu pääsi ensimmäisenä hommiin ja intoa oli vaikka muille jakaa.

Reippaasti lähti hakemaan ensimmäistä esinettä ja saikin hajun etuesineestä ja nosti sen hetken tarkennettuaan. Kaksi muutakin esinettä löytyivät hienosti ja neiti oli tyytyväisen oloinen. Palkaksi vähän namia ja patukkaa viimeisen esineen jälkeen.

Urholle sama homma. Vauhdilla lähti ja etuesine nousi ensin. Seuraavaksi nousi takaesine ja sen jälkeen Urho saikin hetken tehdä töitä, ennen kuin keskiesine löytyi. Urho teki todella hienoon suoran piston suikaleen takaosaan ja sieltä palatessaan sai hajun keskiesineestä ja toi sen. Ja motivaatio on tässäkin treenissä ihan uskomattoman hyvä.

Treenejä lopetellessamme alkoi suunnistajia saapua paikalle ja saimme ostettua heiltä lähialueiden karttoja sekä kompassin käytön opetusta.Ei muuta kuin metsään suunnistusta opettelemaan.