Urholla tosiaan alkoi kennelyskä. Perjantain ja lauantain yski limaklönttejä pitkin kämppää ja sitten alkoi yskiminen harvenemaan. Poitsu on ollut suht rauhallinen, mutta ulkona yrittää riehua ja siitähän seuraa yskimistä. Yritetään pitää Urho levossa.

Viime syksynä alkoi meillä yöllä ilmestyä pissoja sisälle. Silloin syylliseksi osottautui Elias papparainen, jonka eturauhanen vihoitteli. Parit antibiootit syötyään varasin ajan kastrointiin, jota olin kovasti pelännyt. Elias on muutama vuosi sitten saanut kouristukohtauksia nukutuksen aikana, kun siltä poistettiin hampaita ja kun ikääkin on jo ainakin se 12 vuotta ei leikkaus ihan simppeli homma välttämättä ole. Kastrointi onnistui ja Elias toipui hyvin.

Nyt ilmestyi taas pissoja sisään yön aikana ja eristin koiria toisistaan yöksi, että syyllinen selviäisi. Tällä kertaa syylliseksi osoittautui Iitu ja sainkin lauantaiaamuksi ajan eläinlääkäriin.

Virtsanäytteestä löytyi vähän bakteereita ja pari kidettä. Virtsarakko myös ultrattiin, mutta siinä ei näkynyt mitään erikoista. Iitulla aloitettiin antibioottikuuri. Epäilys on myös Iitun osalta virtsankarkailussa ja jos sitä jatkuu kuurin jälkeen (ja kontrollinäytteen) aloitetaan myös lääkitys tähän vaivaan. Virtsankarkailuhan on aika yleinen vaiva tämän ikäisillä steriloiduilla nartuilla. Aika näyttää onko tarvetta aloittaa lääkitys ja pystyykö siinä pitämään taukoja (ajatellen dopingvaroaikoja). Jos lääkityksestä tulee jatkuva loppuu tietty kisaaminen siihen, mutta treenatahan voi niin kauan kuin kunto "mummelilla" kestää. Hienosti Iitu käyttäytyi lääkärissä, vaikka jännittikin selvästi. Painoa oli 18kg eli hoikka tyttö.