Sunnuntai aamusta suunnattiin nokka kohti Lohjaa ja näyttelyä. Emma ja Stella lähti meidän mukaan kannustusjoukoiksi. Kiitoksia vaan hyvästä seurasta! Tutustuttiin myös muutamaan uuteen aussieharrastajaankin ja kivaa oli. Urho käyttäytyi todella hienosti niin kehän ulkopuolella kuin kehässä. Oman suorituksen jälkeen herra makoili tyytyväisenä kevythäkissään, kun kuvailin toisia koiria.

Urho oli ainut osallistuja pentuluokassa ja sai kp:n ja oli ROP-pentu, niin huvittavaa kuin se onkin.  No, täytyy nyt kuitenkin osata iloita näistäkin saavutuksista .

Urhon arvostelu:

Suuri uros pentu. Ikänsä takia vielä turhan ilmava. Kaunis, hyvin meislattu pää. Keho saisi vankistua. Riittävästi kulmautunut rodulle. Luusto hyväksyttävä ikäisekseen. Hyvä väri ja karvan laatu. Liikkuu terveesti, pitkin askelin. Hyvä, avoin temperamentti.

Kaksi viimeistä lausetta kuulostavat kyllä hyviltä. Hienosti Urho antoi käsitellä itseään ja katsoa hampaat. Seisominen meni aika hyvin, mutta selvästi pitkän aikaa seisominen alkoi poikaa puuduttamaan. Ekalla juoksu kerralla törmäili taas minuun, mutta toisella kierroksella liikkui paremmin eikä törmäillyt. Tuomari tokaisi, että tämän koiran kanssa on tottelevaisuuttakin treenattu. Jonkun verran joo. Kotimatkalla ajettiin vielä Luukin kautta ja kakarat pääsivät purkamaan paineitaan koirapuistoon. Vauhtia riitti taas sisaruskaksikolla.

Kuvia löytyy taas: http://iituksa.kuvat.fi/kuvat/Lohjan+n%E4yttely+6.6.2010/

Iitu vuorostaan pääsi tottistelemaan ja ottamaan janoja. Iitun pariksi tuli bortsu Jippo, jota Iitu ei ole ennen tavannut. Parkkikselta siirryttiin peräkanaa kentälle ja Iitu oli rauhallisesti. Ilmottauduttiin tuomarille ja se meni hienosti, oltiin hyvin lähekkäin. Jippo meni ensin paikkamakuuseen ja Iitu alkoi suorittamaan liikkeitä.

Iitun kanssa otettin seuraamista ja käännöksiä. Tänään taas jostain syystä edisti jonkun verran. Sitten jättävät, jotka teki hienosti ja luoksetulo oli vauhdikas. Näiden suoritusten aikana Iitulle ammuttiin useamman kerran, eikä reagointia. Palkkasin aina välillä patukalla ja Iitu oli aivan elementissään.

Tasamaanouto otettiin ensin 650g, kapulalla piti haukahtaa, mutta toi reippaasti. Toinen tasamaanouto 2kg ja sekin meni hienosti ilman haukkua. Hyppynouto ok, mutta a-esteellä kiersi takaisin tullessa. Uusi yritys ja nyt meni nappiin. Täytyy muistaa ottaa a-estettä useammin. Lopuksi eteenlähetys. Oltiin viety pallo palkaksi ennen treenien alkua ja Iitu lähti täysillä etenemään suoraan. Maahan käsky ennen pallolle kerkeämistä ja hienosti totteli. Tämä oli siis ensimmäinen kerta kun yhdistettiin eteenmenoon maahan meno. Aivan mahtava treeni ja Iitu oli ihan lieskoissa. Se saa kyllä patukasta sellaista draivia.

Paikkamakuussa Iitulle ammuttiin 2 kertaa, ei reagointia. Wau! Jossain vaiheessa nuuski maata ja siirtyi metrin sivuun, ihan kuin olisi unohtanut mitä oli tekemässä. Tähän en reagoinut. Siirtyi vielä toisen kerran ja tästä kävin viemässä alkuperäiseen paikkaan makaamaan. Heti piti tietty tarkistaa, ettei siellä ollut muurahaisia tms. häiriköimässä herkkistä. Mitään en nähnyt, joten sai luvan pysyä paikallaan ja lopun aikaa pysyikin hienosti. Ei ole kyllä Iitun tapaista liikkua paikkamakuusta, mikä lie aivoitus taas oli? Taisi vedättää omistajaa 6-0.

Tämän jälkeen käytiin vielä ottamassa 4 Anskin tallomaa janaa. Koira toimi taas aika hyvin, mutta omistaja kämmäili. Lähetykset onnistuivat ihan hyvin ja Iitu eteni kivasti. Välillä lähti kaartamaan, mutta pysähdyksestä korjasi suunnan. Ensimmäisellä janalla otti takajäljen, loput meni ihan oikein. Esineet nousivat taas hienosti, paitsi viimeisellä Iitu otti tunnarikapulan suuhun ja toi mulle. Siis mitä maahan menolla ilmaiseva koira tuo yht'äkkiä esineen. Mikäköhän ajatuskatkos tämä taas oli? Yhdellä janalla Iitu eteni niin nopeasti, että liina pääsi irtoamaan otteestani, kun oksa napsahti naamaan. Kyllähän se neiti sitten odotteli emäntäänsä. Aika hieno päivä treenien ja näyttelyn osalta meillä!