Joulunaika meni nopeasti. Kovasti on lenkkeilty syvissä hangissa, joten luulisi koirienkin lihaskunnon kasvaneen. Kummipoika perheineen oli tapanina kyläilemässä ja koirilla riittikin sitten tekemistä. Urho käyttäytyi hienosti, vaikka pulkassa vedettävän Jaakon pipontupsu olikin kovin houkutteleva ja sitä piti hiukan maistella. Kovin olivatkin koirat väsyneitä vieraiden poistuttua seuraavana päivänä. Treenattu ei olla ollenkaan, paitsi Urhon kanssa noita perusjuttuja. Ehkä se alkaa pikku hiljaa erottamaan käskysanoja, toivottavasti ainakin.

Tänään käytiin sitten Urhon kanssa ell näyttämässä masua, kun sinne oli ilmestynyt muutamia näppylöitä. Kahdella Urhon sisaruksella oli aikaisemmin ollut samanlaisia. Näppylät todettiin "vaarattomiksi" näpyiksi, joita pennuille saattaa ilmestyä tietyssä ikävaiheessa. Antibioottihoitoa näpyt tarvitsevat vain, jos ne lisääntyvät kovasti tai näpyt tulehtuvat. Seuraillaan siis mitä tuleman pitää. Hienosti Urho käyttäytyi, eikä taaskaan mikään pelottanut. Tylsintä oli omanvuoron odottaminen, mutta sekin meni yllättävän nätisti ja Urho malttoi istua tai maata jaloissani.

Tammikuuta odotellaan, kun Urhon kanssa pitäisi aloittaa pentunäyttelykurssi. Saa nähdä mitä siitäkin tulee? Ajatuksena olisi käväistä muutamassa näyttelyssä sosiaalistumassa kevään aikana. Iitun kanssa yritetään saada asiat siihen malliin, että päästäisiin jälkikokeeseen. Ampuminen on se suurin mutta tässä asiassa ja tämän ongelman kanssa ei kauheasti voi kiirehtiä. Jana vaatii myös vielä treenaamista, mutta tottis on suht ok, toki hiomista löytyy aina. Katsotaan  molempien osalta mitä kevät tuo tullessaan.