Sunnuntai aamuna lähdettiin ajelemaan Nummi-Pusulaa kohti kauheassa vesisateessa. Onneksi koepaikalla ei satanut ollenkaan, tosin nurtsikenttä oli märkä yön jäljiltä. Käytiin ensin kävelemässä pikku lenkki ja sitten käytiin näyttämässä tatska ja paperit.

Tuomarina kokeessa Harri Laisi. Avoluokassa oli meidän lisäksi 3 koirakkoa ja me oltiin tietty ekana vuorossa. Kentälle mentäessä edellä kulkeva koira pörräili toisille ja pitihän Iitun kanssa vähän osallistua siihen, onneksi hyvin vähän. Paikkamakuun jälkeen kerkesin pikaisesti käydä herättelemässä neitiä patukalla ja hakemassa noutokapulan repulta. Sitten se olikin menoa.

Paikalla makaaminen 10   Hienosti odotteli toisten saapumista paikalle.

Seuraaminen taluttimetta 9  Seuraaminen oli hienoa, mutta pari perusasentoa oli vinoa.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9  Ei mitään muistikuvaa mihin meni piste.

Luoksetulo 10  Iitu tuli laukaten ja pysähtyi hienosti ja jatkoi matkaa taas laukaten.

Seisominen seuraamisen yhteydessä 10  Taisi mennä aika hienosti.

Noutaminen 9½  Muuten hieno, mutta jäi luovutuksessa hiukan kauas.

Kauko-ohjaus 9  Muuten meni hienosti, mutta ekalla istumisella jouduin antamaan toisen käskyn.

Estehyppy 9½  Muuten hieno, mutta annoin istu käskyn vähän turhan myöhään (tyhmänä mietiskelin, että antaako liikkuri tässä käskyn vai ei)

Kokonaisvaikutus 10

Kokonaispisteet 191  Wau, ihan uskomaton suoritus. Meidän luokan ainut 1. tulos ja saatiin myös kunniapalkinto.

Tuomari kehui taitavaa koiraa ja kysyi omistajalta oliko noin miellyttävä kokemus, kun yritin karata kehästä ennen arvostelun kuulemista niin paikkamakuun kuin tottisosuuden jälkeen. Iitu oli vielä ihan kikseissä arvostelua kuunneltaessa eikä meinannut malttaa pysyä paikalla ja itsehän en sitten kauheasti kyennyt keskittyä tuomarin kuuntelemiseen. Autolla tyttö sai herkkuja ja rapsutteluja. Näin se pikku räyhäke pääsee välillä yllättämään <3.