Kahdeksalta Kalajärvellä janatreenissä Anskin kanssa. Tallattiin toisillemme lyhyet kulma ja keppi jäljet. Iitulla 2 janaa, ennen jäljen jatkumista. Iitun jälki vanheni tunnin. Herättelin Iitua patukalla ja juoksemalla. Ekalla janalla lähti hyvin, mutta alkoi taas kaartaa ja pyöryä, joten uusi lähetys.Toisella lähetyksellä sitten etenikin suoraan ja nosti jäljen, jossa oli nameja palkkana ja ilmaisi kepin.

Toisella janalla eteni suoraan ja nosti jäljen nätisti. Vauhtia ja intoa tuntui tänään Iitulla riittävän oikein kivasti ja se selvästi nautti jäljestämisestä. Kulmat otti aika hyvin yhtä lukuunottamatta ja kepitkin nousivat hyvin. Huonosti otetusta kulmasta jäi keppi nostamatta. Tänään oli Iitulla motivaatio kohdillaan lämpimästä ilmasta huolimatta.

Kuvat ottanut Anski

Urho pääsi ensimmäisen kerran metsään jäljelle. Ensin talloin sammalikkoon suikaleen ja sitten lyhyen suikaleen, josta lähti n. 6m jälki. Urho otti suikaleet tarkkaan ja jatkoi nätisti jäljelle. Jäljellä työskenteli tarkkaan ja yllättävän rauhallisesti. Pari pientä rykäystä teki nameille, mutta hienosti pysyi jäljellä. Niin sitä korkattiin metsäjälki ura ja tosi hienosti meni.

Ajeltiin vielä Luukkiin ampumaan Iitulle. Tahvo tuli myös kentälle häiriköimään Iitua. Aloitettiin seuraamisella eikä mitään reagointia paukkuihin. Paikkamakuussa ei mennyt ekalla käskyllä maahan. Siirryttiin hiukan, ei mennyt nytkään maahan joten vaan painoin Iitun makuulle ja siellähän pysyi. Kaksi lipasta ammuttiin ja Iitun reagointi oli hyvin vähäistä. Pientä piipitystä kuului sekä pari pientä haukahdusta paukkujen välissä. Kävin palkkaamassa kehuen ja taputuksilla.

Sitten taas luoksetuloja. Ensin parin askeleen seuraamisen jälkeen maahan, muutama juoksu askel ja loput kävellen, luokse kutsu ja laukaten tuli. Toisella kerralla vähän pidemmän seuraamisen jälkeen maahan, kävellen pois ja luoksekutsu, tuli taas laukaten, mutta hiukan laiskasti. Viimeisenä vielä niin, että Anski piti pannasta kiinni ja juoksin karkuun ja kutsuin, tuli reippaammin laukaten. Joka kerralla palkka lensi taakse, ei siis otettu eteen istumaan.

Vielä kerran paikkamakuussa ampumista. Ekalla Iitu meni hyvin maahan, muutama paukku ja todella pientä piipitystä vain kuului. Kävin palkkaamassa ja uusi maahan meno, odotettiin hetki ilman paukkuja ja kävin palkkaamassa. SItten vielä paukkujen kanssa, vain pientä piipitystä ja viimeinen kerta ilman paukkuja. Täytyy muistaa tässäkin vaihdella harjoituksen toteutus tapaa, kun aina neiti keksii jotain uutta.

Kuljettiin sitten kentältä pois koirat vapaana ja Iitu ja Tahvo pyörivät toistensa ympärillä. Kerran Tahvo erehtyi vilkaisemaan Iitua hieman liian pitkään ja siitä piti Iitun irvistää ja murahtaa. Anski puuttui peliin ja ajoi Iitun pois ja sitten neiti yrittikin hyvitellä Anskia. Loppu matka menikin rauhallisesti ja saatiin vieraan koiralauman ohituskin Iitun ollessa vapaana. Vähän piti yrittää tuijotella koiria ja pörähtää, mutta murahduksesta luopui ja tarjosi kontaktia.