Anskin kanssa Vaakkoissa pienessä vesisateessa. Ensin tallottiin molemmille koirille janan pätkät ja jätettiin ne vanhenemaan. Sitten esineruutua tallomaan. Tehtiin ihan täysimittainen ruutu neljällä esineellä. Esineet sijaitsivat molemmissa takakulmissa, keskellä oikeassa reunassa ja vasemmalla aika edessä. Iitulla Anskin esineitä kännykkäkotelo, nahkainen lompakko, muovinen rengas ja puolikas nahkahanska.

Iitu ensin hommiin. Pk-liivit päälle ja muistutin mitä ollaan menossa tekemään eli pari kertaa haetutin sormikkaan. Ilmoittautuminen Anskille meni kivasti, kun olin itse hereillä ja istutin koiran ajoissa. Muutenhan ihanaa Anskia olisi pitänyt mennä pusuttelemaan. Lähetys vasempaan takakulmaan, kaarsi etuesineen takaa oikealle ja sai hajun keskiesineestä. Innokkaasti toi ja luovutti esineen nätisti, palkkaus koiranmakkaralla. Toinen lähetys vasempaan takakulmaan, Iitu kaarsi oikealle ja pienen into juoksemisen jälkeen toi oikean takaesineen. 3 lähetys vasempaan takakulmaan ja nyt malttoi jatkaa suoraan takalinjalle ja sieltä nousi kolmas esine. Etuesineelle sain lähettää pari kertaa ja viimeisellä kerralla ohjasin käden lisäksi omalla vartalollani oikeaan suuntaan. Tällä kertaa eteni ihan suoraan esineelle ja toi sen innokkaasti. Hyvä Iitu!

Janatreeni oli opettelua molemmille. Ensimmäiselle janalle lähetin n. 5 metristä. En ollut itse valmistautunu tarpeeksi hyvin ja lähtö oli aika onneton. Jälkiliina meni solmuun, vaikka olin sen hetkeä aikaisemmin aukaissut. Koheltamisesta huolimatta Iitu nosti jäljen ja ilmaisi kepin hyvin menemällä maahan. Toiselle janalle lähtö onnistui paremmin, kun maltoin keskittyä ja Iitukin taisi tajuta mitä oltiin tekemässä. Matka n. 7m Iitu lähti hyvin etenemään ja nosti jäljen ja keppi löytyi helposti. Mitä tästä sitten opittiin? Toistoja, toistoja ja keskittymistä. Olen mietiskellyt mitä käyttäisin käskysanana janalla. Päädyin jälki-etsi käskyyn ja ensin näytän kädellä maata ja sitten nostan käden ylöspäin ja eteen.

Treenien jälkeen käytiin vielä suolla vähän juoksentelemassa. Ihanan raikas ilma ja suopursut tuoksuivat.