Urtsin kanssa agiliitämässä. Aloiteltiin hyppysarjalla ja vikalla meni pikkasen pitkäksi useammalla kertaa, välissä palkattiin viimeiseen väliinkiin. Tämä johtuu Ullan mukaan edelleen kasvusta ja vartalonhallinnasta, välillä voi mennä jo tosi hyvin ja välillä taas huonommin. Suoritustapa on kuitenkin jo hyvä. Sitten otettin yhtä hyppyä, joka meni ihan ok.

Ohjausharjoituksessa tuli ohjaajalle valssia ja koiralle hyppyjä ja putki. Targettia siirreltiin etenemisen mukaan ja hienosti päästiin sen avulla eteenpäin radalla. Vauhtia pojalla riitti ja yritystä.

Pitkästä aikaa otettiin keppejä ja Urholla on kyllä idea siitä miten ne suoritetaan, mutta kroppa ei oikein toimi vielä niin kuin pitäisi. Odotellaan siis rauhassa kasvua ja välillä muistutellaan tätä hommaa. Keinua otettiin lopuksi ja se menee hienosti. Herra painelee keinulle vauhdilla, eikä pelkää mitään. Ensin otettiin 2on2off, sitten keinuteltiin ja syötiin ja lopuksi koko keinu kerralla Ullan pehmentäessä keinun alastuloa.

Torstaina oli sitten vuorossa viimeinen Riitta Korrin tokokoulutus. Olin ajoissa paikalla, joten käytiin ensin kävelemässä ja katseltiin sitten hevoslauman menoa ilman pöhinöitä. Joku ratsastusporukka tosiaan paineli ihan vierestä ja koirat katselivat kiinnostuneina heposia, Iituhan on nuorempana haukkunut hevosetkin kumoon. Iitun kanssa otin sitten itsekseni avon liikkeitä ja kaikki meni ihan hyvin. Hyppyä ei tosin otettu, eikä pysäytyksiä eikä luoksetuloa muuten kuin vauhdikkaina liikkeelle lähtöinä.

Urho pääsi tällä kertaa Riitan oppeihin, kun ollaan perusasennossa jumituttu käsiapuun ja vähän sama seuraamisessa. Perusasennossa palataan taaksepäin ja autetaan siirtymään oikeaan asentoon paremmin takapäätä käyttäen. Itse olen Urhon olettanut käyttävän hyvin takapäätä, muttei sitten olekaan. Eli koira eteen istumaan, käsky "vie" vasen käsi ja jalka menee taaksepäin auttaen koiraa ottamaan askeleen palkka, ja siitä pyöräytys viereen ja toinen palkka. Käsky ennen suorituksen alkamista, jotta sitäkin alettaisiin kuuntelemaan.

Seuraaminen oli kuulemma kivan näköistä, mutta käsiapua pitää siitäkin alkaa häivyttämään. Sitä vaikeammaksi käsiavun häivyttäminen tulee, mitä pidemmin sitä käyttää. Lähdetään liikkeelle perusasennosta vasenkäsi seläntakana ja palkka oikeassa, pari askelta koira perusasentoon klik ja palkka. Muutenkin palkkausta oikealla kädellä tai vasemmasta niin, että se on seläntakan liikkeelle lähdettäessä.

Luoksetuloa otettiin sitten lopuksi ja vauhdillahan herra tulee, mutta vähän vinoon eteen. Pitemmällä matkalla otetaan läpijuoksuja vauhdilla ja parin metrin matkalla luoksetuloja eteen namiavulla, vaihdellen kättä. Lyhyellä matkalla saatiinkin suoria eteentuloja. Keskusteltiin myös treenaamisesta yleensä ja Riitta kehottikin näiden harjoitusten lisäksi ottamaan jättäviä, ruutua, noutoja, eteenmenoa ym. että saa koiralle vaihtelua treeneihin ja, että treenaaminen pysyisi kivana juttuna.

Takaosan parempaan käyttöön saatiin pari vinkkiä. Tehdään vasemmalle käännöksiä vähän liioitellusti (ohjaajan vasen jalka lähtee suorittamaan käännöstä) ja samalla annetaan kunnon käsi/namiapu, jolla koira houkutellaan käyttämään takapäätään käännöksissä. Toinen vinkki tehdään pientä ympyrää vasemmalle ja käsi/namiavulla hetaan koiraa tekemään pientä pyörähdystä perusasentoon. Kolmantena tehdään isoa neliötä pari askelta seuraten sitten kääntyminen vasemmalle(ohjaajan oikea jalka lähtee suorittamaan käännöstä)  ja koira autetaan kääntymään perusasentoon.

Riitta myös kertoili, että perusasento on esim. sellainen juttu, jota joutuu treenaamaan koko koiran elämän ajan. Sisällä kannattaa aika-ajoin tehdä ihan perustreeniä perusasentoon tulemisen vahvistamiseksi. Paljon tuli hyviä vinkkejä koulutuksen aikana ja toivottavasti päästään jatkossakin vielä Korrin koulutukseen.