Iitun kanssa jälki 2 kokeessa. Tuomarina Paavo Rapila, jolta sai rakentavaa palautetta kisasuorituksista. Veikkolassa oli aamusta jälki ja esineet ja sitten ajeltiin Kauklahteen tottistelemaan HVK:n hienolle nurtsi kentälle.

Aamu oli onneksi vähän viileämpi kuin päivä. Tavattiin Veikkolan Nesteellä muut ja koirat tarkastettiin siellä ja arvottiin suoritus numerot. Me kilpailimme numerolla 3. Janalla ilmottauduttiin tuomarille ja siitä sitten vaan Iitun lähetys hommiin. Eteni suoraan ja nosti jäljen vasemmalle. Tuomarin mukaan Iitu nosti jäljen, mutta ylitti sen sitten hiukan, tosin palasi takaisin jäljelle.

Jälki oli mukava ajaa ja maasto oli vaihtelevaa: kuivaa, märkää, suopursulle tuoksuvaa suota, polkuja, ojan ylitys ym. Onneksi jäljellä oli märkiä kohtia ja Iitu pääsi juomaan välillä. Pääsääntöisesti Iitu jäljesti tosi tarkkaan ja haki hajua paremmin alhaalta ja välillä nenä nousi ylemmäs. Oli suht helppo luettava, paitsi lopussa, jossa taas tapahtui jotain mitä en ihan ymmärrä. 5 ekaa keppiä nousi helposti ja Iitu jatkoi jäljestystä. Kunnes huomasin meidän tulleen janallemme. No kaarsin siitä sitten vasemmalle, jonne oletin jäljen loppuvan. Hetki siinä kuljettiin ja Iitu sai hajun meidän 6 kepistä. En tiedä kuinka paljon on eksynyt jäljeltä tai miten tuo loppu pää oli tallottu. GPS oli mukana ja siitä näkyy, että ollaan tehty ihme kaarros ja siitä sitten päädytty janalle. Tyytyväisiä olemme, että kepit löytyivät.

Esineillä Iitu oli kolmantena. Tuuli pikkasen lähetyslinjalta vasempaan takakulmaan päin ja ajattelin lähtettää Iitu vasemmasta reunasta, josko se saisi sieltä päin hajuja paremmin esineistä. Hyvin lähti hommiin ja teki töitä koko ajan. Iitu kävi vasemman takakulman kautta ja lähti liikkumaan ruudussa, tuli takaisin jossain vaiheessa ja lähetin uudestaan. Nyt löytyikin esine  vasemmasta etukulmasta. Siirryttiin keskemmäs ja uusi lähetys, kovasti Iitu teki töitä ja viimein löytyi keskeltä keskeltä toinen esine. Vähän Iitun vauhti hiipui töitä tehdessä, mutta kovasti yritti. Aikaa jäi ruhtinaalliset 5 sekuntia kuulemma, mutta sehän riitti meille. Maastosta Iitu keräsi sitten 198 pistettä, janalta meni pari pistettä.

Tottiksen alkua saatiin odotella hetki. Autossa ollessaan Iitu ei reagoinut paukkuihin, ainakaan mitenkään kuuluvasti. Otettiin sitten pientä seuraamispätkää lämmiteltäessä ja viereiseltä kentältä kuului piiskan ääni, jonka Iitu merkkasi. Ääni olikin kovasti laukauksen tapainen ja joka kerta Iitu kääntyi piiskan ääntä katsomaan. Onneksi oltiin ensin tekemässä liikkeitä ja Ice ja Tarja oli meidän parinamme. Joskus meilläkin onnea tämän suhteen.

Seuraamisen paukuilla vingahdukset, mutta sitä ei muut kuulleet. Seuraamisessa vähän esti minua, varsinkin täyskäännöksissä ja kontakti tippui muutamaan otteeseen ihan hetkiksi. Henkilöryhmässä ei mitään ihmeellistä. Jättävät ok. Kaikki liikkeet saisi tosin suorittaa nopeammin eli tähän pitää keskittyä jatkossa. Luoksetulossa tuli aika hitaasti ja jäi metrin päähän, johon tarvitsi apua. Tasamaanouto ok.

Hypyt ok, paitsi ohjaaja sai noottia, että malttaa odottaa sen 3 sekuntia ennen kapulan suusta ottoa. Hypyllä eka heitto pongahti vinoon osuessaan maahan ja tuomari kysyi haluanko suorittaa heiton uudestaan. Tein näin, vaikka Iitu oli jo halukas suorittamaan hyppyä. Hyvin odotti kapulan haun ja uuden heiton. Eteenmenossa lähti vauhdilla suoraan, mutta lähti sitten kaartamaan vasemmalle, totteli hyvin maahan käskyn ja nousi ekalla käskyllä ylös. Mitähän se Iitu oletti saavansa tuolla kaartamisella? Sillä oli ihan selvä ajatus ja kohde.

Paikkamakuulla kävi heti maahan ja oli hiljaa. Tokalla paukulla haukahti pari kertaa, mutta rauhoittui. Piiskan ääni ja koirien haukkuminen kuului viereiseltä kentältä, joka tietty laittoi miettimään kuinka paljon neiti paineistuu. Hyvin pysyi paikoillaan, oli ehkä ryöminyt ihan vähän, mutten varma asiasta ole. Otin Iitun heti kiinni paikkamakuusta noustuaan sen enempää asiaa ajattelematta ja tästä asiasta sanottiin arvostelussa eli koira olisi pitänyt seuruuttaa paikkamakuusta pois ja ottaa vasta sitten hihnan päähän.  Arvostelua kuunneltaessa piiska paukkui edelleen ja se häiritsi selvästi Iitua. Kääntyi katselemaan kentälle päin ja pientä piipitystä yritti saada aikaiseksi. Tottiksesta pisteitä kertyi 89 ja kokonaistulos 287 pistettä ja JK2. Taidettiin tehdä päivän paras tulos juuri ja juuri. Nyt Iitu saa huilia ja treenaillaan kevyesti. Mietitään myöhemmin mitä jatkossa tehdään, ainakin jatketaan ammuskelua.