Iitu aloitti Riitta Jantunen-Korrin opeissa tokokurssin. Voittajan ja evl:n liikkeitä on tarkoitus treenailla. Kaikki koirat olivat Iitulle vieraita ja pitihän sitä pari kertaa rähähtää alkupuheiden aikana ja taukojen aikana välillä vähän ärsytti toisten tekeminen, mutta pääsääntöisesti neiti käyttäytyi asiallisesti ja kun sai tehdä hommia ei muita huomannutkaan.

Aloitettiin treenikerta ympyrässä ja siinä otettiin häiriöharjoituksia. Koiran piti perusasennossa pitää kontaktia yllä, vaikka Riitta häiriköi edessä taputellen ja kapulaa heittäen. Iitu laski kontaktin pari kertaa katsoakseen mitä tapahtuu, mutta tarjosi kontaktia taas heti varmistettuaan tilanteen. Riitta kertoi myös huomautus-sanan käytöstä, jos kontakti katoaa. Huomautus-sana ei saa paineistaa koiraa, mutta sen pitäisi tietää mokanneensa juuri sillä hetkellä. Meillähän murahdus/hymähdys toimii tälläisena.

Sitten jokainen koirakko vuorollaan tuli toisten keskelle ja näytti kuinka toimii kehään mentäessä ja seuraamisliikkeen aloituksen. Iitu ei toisia siinä vaiheessa taas huomannutkaan, kun pääsi töitä tekemään ja virittyy nykyään ihan itsekseen kun liike alkaa. Tosin tätäkin voisi vielä tehostaa vihjesanan käytöllä.

Seuraavaksi vuorossa oli paikalla istuminen 1min. ja tässä ohjaajat siirtyivät ringin toiselle laidalle. Iitulle ensimmäinen paikalla istuminen ja hienosti meni. Neiti oli rauhallinen ja jätin istumaan odota sanalla. Heti perään paikkamakuu, jossa jokainen käskytettiin yksitellen ja taas siirryttiin ringin toiselle laidalle. Tässäkään ei mitään ongelmaa ja jokainen käskytettiin erikseen perusasentoon Riitan häiriköidessä edessä kapulan kanssa. Iitu vilkaisi taas Riittaa, mutta nousi ekalla käskyllä.

Merkkiä treenattiin häiriössä niin, että toiset koirat olivat ringin reunoilla. Iitu kanssa otettiin ensimmäisen kerran 10m patukka merkin takana. Kävin viemässä patukan ja samalla näytin merkin. Iitu lähti reippaasti ja kiersi merkin taakse patukalle ja tällä tavalla jatketaan nyt, että saadaan vauhtia liikeeseen.

Ruutua otettiin myös häiriönalla ja toiset koirat olivat ruudulle menosuoran molemmin puolin. Jätin Iitun istumaan, kävin näyttämässä "hyvä ruutu" ja lähetin ruutuun. Viritys missä ruutu ja sitten lähetys. Vauhdilla juoksi ruutuun ja meni läpi, kun ei reagoinut hyvä sanaan, eikä huomannut patukan lentämistä. Riitta kehotti, että Iitua voi jo alkaa pysäyttämään  ruudussa. Harjoiteltiin meille ihan uutta asiaa eli ruutuun menon korjaamista. Vein Iitun ruudun viereen vasemmalle ja patukan ruutuun, näytin kädellä oikealle ja ruutu. Hyvin meni ja sama toisesta suunnasta. Tätä kannattaa treenailla sivuilta ja takaa ja miettiä mitä käskyä käyttää, kun koiran pitää korjata ruudun takaa ruutuun.

Lopuksi pidettiin hauskaa ja kierreltiin reppuja. Oletin, että repun kiertäminen olisi Iitulle vaikeaa, kun ollaan aina vaan kierrelty tolppia tai puita. Mutta neiti yllätti ja tajusi heti mitä pitää tehdä ja vauhdilla painelikin. Näytettiin yksi pysäytys, joka venyi ja seuraavalla kierrolla ennakoi ja alkoi vaanien hiippailla patukalle. Koitettiin niin, että annoin Riitalle patukan ja tarkoituksena oli, että hän palkkaa patukalla pysäytyskäskystä. Mitä tekee Iitu? Juokse täysiä kiertämään reppua ja repun takana alkaa himmailemaan ja menee Riitan luokse. Iitu sai kehuja oltuaan liian fiksu meille. Eli jatkossa pitäisi tehdä avustajan kanssa näitä kiertämisiä ja pysäytyksiä ja vaikka niin, että molemmilla on yhtä hyvä lelu palkkana. Täytyy myöskin itse alkaa kiinnittämään huomiota eleettömyyteen ja liikkumattomuuteen kiertämisessä, koska luoksetulossakaan ei saa liikkua ja että ennakoinnista tulisi Iitulle vaikeampaa.

Hyviä vinkkejä saatiin taas uusiin treeneihin ja Iitulle tekee todella hyvää treenailla vieraiden koirien kanssa. Iitun käyttäytyminen on kehittynyt paljon parempaan suuntaan ja tekeminen auttaa unohtamaan häiriöt ja räyhäämisen, tosin ihan aina ei neiti voi hillitä itseään.