Aamusta lähdettiin ajelemaan Tuulokseen koko lauman voimin. Paikalle päästyä ajettiin parkkihalliin ja kävin ilmoittautumassa. Koirakin piti sitten tuoda näytille ja Iitun piti heti esitellä parhaat käytöstapansa reagoimalla ympärillä pyörivään härdelliin ja meluun. Onneksi neiti osaa nykyään laskea kierrokset nopeasti ja päästiinkin nätisti esittelemään tatuointia. Tämän jälkeen käytiin porukalla lenkillä, joka olikin haasteellista koska joka paikka oli ihan jäässä ja varsinkin Urholla tuntui vauhtia riittävän uusien ihanien hajujen myötä. Sitten koirat autoon huilimaan.

Iitu pääsi puolituntia ennen paikkamakuuta totuttelemaan ympäristöön ja niin se taas hetken pyörimisen ja palkkailujen jälkeen rentoutui. Me kilpailtiin numerolla 11 ja oltiin viimeisen paikkamakuuryhmän ensimmäisiä. Tämän jälkeen Iitu pääsi taas huilimaan ja otin sen lämmittelemään vasta kaksi koiraa ennen omaa suoritusta. Patukalla riehuttiin juuri ennen kehään menoa.

Parkkihalli oli yllättävän haastava paikka kokeelle. Hallista oli varattu kokeelle paikka nurkasta ja muuten se oli normaalissa käytössä eli autoja ja ihmisiä pyöri paikalla. Lisäksi kaiuttimista soi taustamusiikki ja välillä tuli kuulutuksia, onneksi aika hiljaa. Lattia oli liukas ja hallissa kaikui, omaakin ääntä oli välillä vaikea erottaa muusta hälinästä. Hypyssä ja noudossa oli käytössä kapea matto, joka oli vain 9m pitkä ja kapula piti heittää tämän yli. Todella moni koira kiersi takaisin tullessa maton ja oli viemässä kapulaa tuomarille. Tuomarina oli Saija Pollari.

Paikalla makaaminen 10   Rauhallisesti neiti oli makoillut.

Seuraaminen taluttimetta 9,5   Aika kivan oloista seuraamista. Perusasennoissa hiukan avautui.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9   Maahan mennessä meni vähän vinoon. Tämä varmaan johtui, kun Iitulla välillä tapana laittaa toinen tassu alleen mennessään maahan.

Luoksetulo 6    Ensimmäisellä kutsulla katseli tuomaria, eikä kuullut käskyä. Toisella lähti laukaten, mutta pysähtymisessä otti pari askelta. Tosin lattia oli todella liukas.

Seisominen seuraamisen yhteydessä 10    Nappi suoritus.

Noutaminen 8    Yritti väistellä matolle tulemista perusasentoon. Sain heitettyä hienosti juuri maton ulkopuolelle, (josta sainkin maininnan että päivän paras heitto). Iitu lähti innolla hakemaan kapulaa, laittoi etutassut kapulan päälle ja liutti sitä muutaman metrin matkan seinän viereen asti. Lähti tuomaan kapulaa, mutta väisti mattoa ja katseli tuomariin päin josko tuolle voisi kapulan viedä. Tuli sitten kuitenkin matolle ja toi kapulan minulle. Todella moni koira teki saman tempun, että oli viemässä kapulaa tuomarille ja oletan, että mattoa tällä yritettiin väistää.

Kauko-ohjaus 10   Mahtava suoritus. Mika videokuvasi tämän ja näytti hyvältä.

Estehyppy 9,5   Tuli hiukan vinoon takaisin tullessa eteen, koska seisoin liian lähellä estettä (vauhti ei pysähtynyt).

Kokonaisvaikutus 10    Yhteistyö oli mukavan oloista ja iloisesta tekemisestä saatiin taas hyvät pisteet.

Kokonaispisteet 180  Jotka olivatkin avoimenluokan parhaat. Saimme myös kunniapalkinnon ja koulutustunnuksen TK2. Iitu sai palkinnoksi ruokakupin ja lelun hienosta suorituksesta ja herkkujakin käytiin itse ostamassa. Iitu oli koko ajan skarppina ja valmiina tekemään. Kovin hauskaakin sillä tuntui olevan ja häiriötkin sieti hienosti.

Tästä jatkettiin sitten matkaa mökille katsastamaan sen kunto talven jäljiltä. Koiruudet saivat painella jäällä menemään vapaana ja kyllä ne nauttivatkin. Illalla kotona oli hyvin väsynyttä porukkaa.