Alkuviikko meni vain lenkkeillessä ja kotona tottistellen. Urhon kanssa esineen tuominen menee jo hyvin. Täytyy vaan alkaa vaihtaa esinettä ja ottaa käsky mukaan. Kapulan pitoa ollaan myös harjoiteltu. Urho ottaa nykyään jo kapulan itse suuhun, mutta parempaa otetta pitää vielä treenata. Ja kunhan kapulan pitäminen paranee, aletaan treenaamaan kapulan nostoa maasta. Leikkiminen vaatii vielä todella paljon tekemistä. Urhon leikkihetket on edelleen todella lyhyitä ja se tylsistyy hommaan helposti. Täytyy miettiä pitäisikö mennä oikein yksityisopetukseen leikkiongelman kanssa?

Perjantaina oltiin Urhon kanssa "tokoilemassa". Treenikerran aluksi kävi ohjaaja kopeloimassa koiria ja Urho käyttäytyi hienosti. Sitten otettiin istumista, maahan menoa ja seisomista. Harjoiteltiin myös vielä kontaktinottoa ja hihnassa vetämättä kulkemista. Kontaktiahan Urho hakee kokoajan ja hihnassa kulkeminenkin meni ok. Toki välillä vedetään, mutta namien avulla hakee kontaktia ja unohtaa häiriöt ympäriltä. Kotiläksyksi saatiin luvan kysymisen opettelua eli ruoan/namin saa ottaa vasta luvan saatuaan. Tämäkin menee aika hyvin, Urhohan saa ruuan aina viimeisenä ja sen on hetki maltettava maata paikallaan. Varsinkin aluksi tämä oli todella hankalaa, mutta nykyään pikkumies tosiaan malttaa jo odottaa ruokaansa.

Lopuksi oli sitten luoksetulon harjoittelua ympyrässä. Kaikki koirakot muodostivat ympyrän ja siinä sitten harjoiteltiin kontaktin pitämistä. No Urhoahan kiinnosti kovasti naapureiden namit, mutta malttoi keskittyä omiinkin nameihin. Tässä harjoituksessa yksi ohjaaja kerrallaan lähti juoksemaan kehää ympäri ja kutsui koiraansa luokseen. Urhopoika se sitten meni onnessaan kehän keskelle pummimaan toisten nameja. Tässä vaiheessa Urho oli jo syönyt pussillisen pilkottua koiranmakkaraa eli nälkä ei enää voinut olla. Tulihan se Urho sitten munkin perään kun toista kierrosta lähdin juoksemaan.

Lauantaina ajeltiin mökille lumenpudotus hommiin katoilta ja siellä koirat saivat keskenään mennä ja möheltää. Urho ja Iitu pysyivät hyvin omalla pihalla ja leikkivät keskenään.

Illalla mentiin vielä Purinalle. Iitun kanssa päästiin halliin sisään, mutta siellä tuli sitten vieraskoira turhan lähelle Iitun mielestä ja pitihän sille rähähtää. Rauhoittui kuitenkin heti ja sen jälkeen kestikin taas vieraiden koirien ympärillä pyörimisen. Iitun kanssa pidettiin hauskat treenit ja otettiin vaan vähän seuraamista ja jättävät, jotka menivät kerralla oikein. Tokohyppy meni myös kivasti, tosin palkkasin jo siitä, että pysähtyi esteen toiselle puolelle seisomaan. Lopuksi agiliidettiin ja leikittiin. Ääntähän neidistä taas lähti kun pääsi kentällä vauhtiin.

Ihan lopuksi otettiin kimppapaikkamakuu 4 muun koiran kanssa. Iitu oli reunassa Unnan vieressä. 5min makuutettiin koiria ja sillä aikaa meni yhden koiran ohjaaja piiloon. Ensimmäinen koira bongasi piiloon menneen ja nousi ylös ja aloitti haukkumisen. Sen rauhoituttua teki toinen koira saman. Piiloon menijä oli siis jostain syystä epäilyttävä. Ja mitä tekee Iitu, makaa hiljaa paikallaan välittämättä toisista. Olin ihan ihmeissäni ja kehuin Iitua matkan päästä. On se Iitu kyllä muuttunut paljon, tosin kaikki koirat olivat suht tuttuja Purinalta.

Urhon kanssa tehtiin tuttuja juttuja aluksi. Sitten harjoiteltiin näyttelyliikkumista. Suoralla juosten menee suht hyvin, ilman pomppimista, mutta hakee koko ajan kontaktia. Ympyrää juostessa meinaa tulla mun eteen eli treeniä vaan lisää. Lopuksi juoksentelin ympäriinsä ja katsoin miten Urho seuraa mua. Hyvin pysyy mukana, vaikka häiriötäkin oli tarjolla. Lopuksi otettiin hyppyä hiukan maasta korotetulla esteellä. Pikku hiljaa ymmärsi mitän tehdään. Otettiin myös maassa olevaa puomia, jos vaikka innostuttaisiin agistakin?

Sunnuntaina kierrettiin pidempi remmilenkki ja ihmeteltiin hiihtäjiä koko perheen voimin. Ihan mukavasti onnistuu remmissä lenkkeily. Paljonenemmänhän me ollaan kuljettu vapaana metsissä. Illalla Urho ja Iitu pääsivät vielä riehumaan Remu ja Otto snautsereiden kanssa. Kotiin päästyämme olikin koirat väsyneitä.

Hyvää Ystävänpäivää! Toivottelee Urho Wilman kanssa+muu lauma