Keskiviikkona Urho pääsi agiliitämään. Treenikerta aloitettiin perushypyllä, jossa puolikasputki korokkeena eli hyvin matalla esteellä. Sitten jatkettiin 5 hypynsarjalla. Molemmat hyppytreenit menivät Urholta kivasti. Se jaksaa keskittyä rauhassa siihen mitä on tekemässä, eikä häslää turhia.

Seuraavaksi harjoiteltiin keinua ensimmäisen kerran elämässä. Keinu oli laitettu asentoon, jossa se vaan vähän keinahtaa ja pamahtaa. Urho asteli reippaasti keinun reunalle eikä välittänyt liikkeestä tai paukkeesta mitään. Sitten keinu laitettiin toiseen ääriasentoon ja kyllästettiin nameilla ja koiran tuli kulkea keinua pitkin aina toiseen päähän, josta se nostettiin maahan. Tämäkin meni hyvin ruoka rohkaisee kummasti, vaikka vähän korkealla jo oltiin. Lopuksi otettiin vielä puomia niin, että sekin kyllästettiin nameilla ja koiran piti kulkea nameja syöden päästä päähän. Urholla alussa hiukan liikaa vauhtia ja jalat eivät meinanneet pysyä puomilla, mutta rauhoittui kuitenkin ja saatiin muutama onnistunut puomin kulkeminen nameja syöden. Siinä olikin tarpeeksi uutta yhdelle treenikerralle.

Tässä välissä Urho pääsi Stellan kanssa metsään juoksemaan ja sen jälkeen ajeltiin Emman kanssa peräkanaa sirkuskentälle tokoilemaan. Mitäs kaikkea siellä tuli tehtyä? Aloitettiinkohan me leikkimisellä, jonka välissä koira käskettiin istumaan, maahan tai seisomaan. Uskomatonta tässä oli se, että ajattelin koittaa josko Urho innostuisi leikkimään pupudummyllä ja sehän innostui. Ikinä aikaisemmin ei ole näin pitkää pätkää leikkinyt ja intokin leluun jäi vielä siinä vaiheessa, kun lelun piilotin taskuun. Hieno homma Urholta!

Sitten näytettiin seuraamisen aloitus sekä liikkeestä maahanmeno, jotka Urho suoritti ihan kivasti. Harjoiteltiin myös liikkeestä seisomista ja istumasta seisomaan nousemista. No molemmat vaativat vielä treeniä. Paikkamakuuta otettiin myös rivissä ja Urho pysyi ihan hyvin aloillaan. Pari kertaa kerkesi kuitenkin nousemaan ennen palkkaamista. Täytyy vaan itse tarkemmin seurata koiran eleitä, kuinka kauan jaksaa suorittaa liikettä. Lopuksi luoksetulo, jossa koira jätettiin kouluttajalle ja käveltiin muutaman kymmenen metrin päähän kutsuttiin koiraa ja heittäydyttiin maahan. Sieltähän se Urho tuli vauhdilla luokse.

Torstaina tavattiin Luukissa Emma ja Stella. Otettiin vähän tottista ja sitten kakarat pääsivät koirapuistoon juoksemaan. Iitun kanssa seuramista, jättävät, nouto ja eteenmeno. Iitu ei ollut ihan parhaimmillaan, eikä vauhtia oikein löytynyt. Liikkeet suoritti kuitenkin ihan oikein, eikä Iitu välittänyt vieraista koirista joita parkkiksella liikkui.

Kuvia torstain treeneistä löytyy http://iituksa.kuvat.fi/

Urhon kanssa otettiin sitten vähän kaikkea. Seuraamista imuttaen ja käsi vyötäröllä. Imuttaessa käyttää takapäätä todella hyvin käännöksissä. Jättävistä tehtiin maahanmenoa ja se suoritettiin vaihtelevasti. Välillä haahuiltiin, eikä kuunneltu käskyä ja välillä ennakoitiin reilusti. Urho harjoitteli myös kapula pitoa sekä esineiden nostoa. Leikittiin myös aikapitkä hetki. Koirapuistossa kakarat painelivat onnessaan ja kiusasivat toinen toistaan.

Perjantaina Helkussa Anskin ja Tarjan kanssa. Aloitettiin esineiden etsimisellä pellolta. Tallottiin kapea täyspitkäsuikale ja toiseen päähän vietii Urhon kanssa esine mielikuvaharjoituksena. Vauhdilla lähti liikkeelle ja nosti esineen, joka tippui suusta vähän ennen mun luokse tuloa. Uudella lähetyksellä haki esineen kuitenkin. Toinen harjoitus tehtiin niin, että Anski hetsasi ja kävi viemässä esineen. Urho lähti taas vauhdilla, muttei mennyt ihan takarajalle ja tulikin sitten takaisin ilman esinettä eikä sitä lähtenyt uudesta lähetyksestä huolimatta hakemaan. Käytiin ottamassa sitten haju ja Urho merkkasi esineen kunnolla. Uusi lähetys, mutta ihme kiertelyä ja kaartelua. Toisella lähetyksellä meni sitten eteni ruudun toiseen päähän asti ja toi esineen. Hiukan tuntuu Urholla olevan uhmista ja koittaa pomputella omistajaansa.

Urho pääsi myös jäljestämään namisuikaleen ja suikaleen+jäljen. Suikaleissa söi taas hartaasti maiskutellen. Jäljellä eteni kivasti, mutta puolen välin jälkeen väsyi selvästi, eikä homma olisi enää niin kiinnostanut. Urho huilasi hetken ja sen jälkeen ajettiin vielä hyvä pätkä jälkeä ja siihen lopettiin. Tämä oli kyllä pisin jälkiosuus mitä ollaan tehty. Urho jäljesti varmaan sellaisen 50m. Täytyy muistaa ottaa Urhon kanssa nyt rauhassa, etten pilaa sen treeni intoa kaiken kasvumyllerryksen seassa.

Iitu ajoi Anskin talloman jäljen, joka oli vanhettunut 2h. Nameja jäljellä oli vähän ja tuuli oli ajoittain kovaakin. Iitu jäljesti taas hienosti ja motivoituneesti. Esine ilmaisut olivat hienot ja kulmat/piikit se meni tosi tarkasti. Välillä nenä vähän nousi, mutta korjasi itse harhailunsa.Tosi hyvä jälki Iitulta!

Tottiksessa tehtiin Iitun kanssa seuraamista käännöksillä ja jättävät. Anski ampui aina silloin tällöin liikkeiden aikana, eikä Iitu reagoinut ollenkaan. Liikkeetkin olivat kuulemma oikein kivan näköisiä. Otettiin hyppynouto patukalla ja rimaa hipoen tuli Iitu patukan kanssa takaisin. Joko oli väsynyt tai sitten mun heitto esti sitä saamasta kunnon vauhtia. Lopuksi Iitu pääsi paikkamakuuseen ja kolme kertaa ammuttiin. Keskimmäisellä paukulla nousi seisomaan, mutta ei reagoinut paukkuun, joten oletan sille tulleen vain jonkinlaisen ajatuskatkoksen. Tällä kertaa ei paikkamakuussa edes komentanut mua. Tahvohan oli kentällä koko suorituksen ajan. Jokaisesta paukusta palkkasin patukalla.

Iitu sai hakea viimeisen esineen ruudusta. Keskellä ruutua oli jäänyt hanska, jonka Iitu löysikin helposti. Hauskaa vaikutti taas tytöllä olevan ja se nautti olostaan.