Urhon kanssa aloitettiin HSKP:n tokokurssi. Mentiin sirkuskentälle ajoissa ihmettelemään koiria ja skeittareita. Eipä Urho niistä ihmeemmin välittänyt, kiinnostunut toki oli, mutta positiivisessa mielessä.

Aloitettiin treenit kontaktiharjoituksella ja jokainen piirsi itselleen 2m x 2m neliön, jossa piti liikkua ja koiran hakea kontaktia. Hyvin jaksoi Urho keskittyä ja hakea kontaktia liikkeessä. Sitten näytettiin perusasento, joka ohjaajien mielestä on liian lähellä, muuten ok. Joo, mutta itse haluan Urhon olevan lähellä.

Aika vaikeita harjoituksia tehtiin ja isoja asioita vaadittiin nuorilta koirilta (ainakin omasta mielestäni). Paikkamakuuta harjoiteltiin rivissä ja aika hyvin Urho siellä pysyi, kun palkkasi ahkerasti. Liikkeestä maahanmenoa ei oltu tehty vielä kotona ja Urho ei kyllä sitä hiffannut ollenkaan. Ei maahan voi mennä, jos emäntä jatkaa matkaa. No pikku hiljaa treenaillaan tätä, enpä olisi itse vielä pitkään aikaan tätä liikettä ottanut ohjelmistoon. Luoksetulo tehtiin niin, että ohjaaja piti koirasta kiinni ja itse piti juosta karkuun koiraa kutsuen. Tässähän ei mitään ongelmaa meillä ole, onneksi. Sitten harjoiteltiin seiso-istu-maa liikkeitä peräkanaa, joista pitäisi sitten tulla kaukokäskyt. Tämä meni ihan ok namiavulla, kun liikeradat piti suorittaa oikein eli joko vain etutassut tai takatassut liikkuvat. kotiläksyksi tuli tietty harjoitellut liikkeet, mitähän sitä ensi viikolla?

Treenien jälkeen lähdettiin Stella siskon kanssa lenkille ja päädyttiin koirapuistoon riekkumaan. Siellä kakarat painoivat taas menemään vauhdilla. Muitakin koiria saapui puistoon ja yksi hiukan ronskimpi tapaus. Urho ei oikein välittänyt tästä tönijästä, vaan jättäytyi kauemmaksi tai siirtyi toisten koirien seuraan. Koirapuistosta poistuttuamme annettiin kakaroiden vielä temmeltää kentällä ja kotiin saatiinkin sitten hiekkainen, kuolainen ja väsynyt mies.