Hyvinkään vinttikoiraradan vieressä alkoi meidän tokoilut Virve Sormusen opeissa omalla pikku ryhmällämme. Häiriötä oli paljon, koska juoksemaan menevät vinttarit lämmittelivät ihan vieressämme. Iitun aikana koiria oli jo onneksi vähän vähemmän, eikä Iitu niistä oikeastaan välittänyt, kun teki hommia.

Aloitettiin ruudulla ja Iitu oli hiukan pihalla. Ehkä uusi paikka ja häiriöt vähän sekoittivat neitokaista? Ekalla lähetyksellä ei mennyt ruutuun saakka, mutta kun odotin vain korjasi neiti itse ruutuun ja sinne pysäytin seisomaan. Saatiin vinkiksi ottaa lähileikkiä ruudun kanssa ja sitä sitten koitettiinkin. Eli koiraa lähetettiin eri suunnista läheltä ruutuun ja keskellä ruutua naks ja palkka. Tätä voi ottaa monta toistoa ja tehdä tästä kivan jutun ja lähetellä muidenkin liikkeiden välissä palkaksi ruutun.

Tunnarissa kävin viemässä oman kapulan toisten viereen ja Iitu haki oman hienosti. Tosin sain muistutuksen siitä, että kannattaa kulkea kaikkien kapuloiden ohi ja hämätä koiraa, ettei tule suoraa jälkeä oikealle kapulalle. Tunnaria kannattaa ottaa 15-20 kapulan kanssa, jotta koira oikeasti joutuu etsimään oikeaa. Jos vauhtia on liikaa ja koiraa pitää rauhoitella ennen tunnareita voi niiden eteen laittaa namikasan.

Metallinouto katsottiin myös ja se meni ihan ok, vaikka Iitua vähän ällötti. Metallista olisi hyvä tehdä mukava liike ja alkaa palkkaamaan Iitua vaikka jostain liikkeestä metallikapulalla. Ajatuksena, että metalli vastaisi lelua. Nyt pitäisi hommata 2 metallikapulaa, jotta saataisiin tehtyä 2 metallin leikkiä. Siis ihan samaan mitä on tehty 2 lelulla. Metallia voisi myös heitellä kuin lelua ja Iitu saisi hakea, tosin sen haukkumista pitää varoa. Sitä kun neiti alkaa helposti tekemään.

Kaukoja näytettiin ja niitähän ollaan tehty vain liikerataharjoituksina. Liikeradat olivat hyvät ja nyt pitäisi vielä alkaa häivyttämään käsiapua pikku hiljaa ja siitä sitten ottamaan etäisyyttä. Palkkaukseen kannattaa miettiä vaihtelevuutta eli takapalkkaakin, vaikkei se Iitusta paras palkka jostain syystä olekaan.

Seuraamisessa sitten katsottiin edistäämistä, jota ei taas tänään ollutkaan. Täyskäännös vasempaa tarvitsee kuitenkin jumppaa, molempien osalta ja mun pitää olla tarkempi askelluksessani. Täyskäännös ja seis tarkoittaa paikalla kääntymistä ja pysähtymistä, eikä askeleen ottoa täyskäännöksessä niin kuin minulla on ollut tapana. Käytiin sitten läpi muutenkin askelia ja vasemmalle/oikealle seuraamisissa pitää myös omien askelien mennä suorassa linjassa.

Loppuun otettiin paikalla olot. Ensin istuminen ja sitten maassaolo. Molemmat menivät hyvin ja koirat oli rauhallisia. Harjoiteltiin sitten erikseen evl:n käskytyksiä ja Iitu se ei jostain syystä meinannut enää mennä maahan. Parin käskyn jälkeen totteli ja hyvin pysyi ja hienosti nousi ekalla käskyllä istumaan. Näitä treenejä meillä on nyt muutaman kerran parin viikon välein.