Kiirettä on pitänyt ja treenit jääneet kirjaamatta. Josko nyt tärkeimmät asiat saisi kuitenkin ylös ja omatoimitreenit jääköön omaan muistiin.

Maanantaina Urhon kanssa Suskin tottisteluissa. Alussa ilmottauduttiin kolmen koiran voimin ja Urho malttoi mielensä aika hyvin ja pysyi sivulla. Kerran oli menossa ihanaisen nartun luokse, mutta uskoi kieltoa. Ekaa kertaa sitten paikkamakuu täällä ja Viivi oli myös paikkamakuussa ja Riku tottisteli. Kävin palkkailemassa satunnaisesti ja kiertelin pitkin poikin. Hienosti malttoi makoilla.

Seuraaminen meni Urholta jo kivasti ja saatiin pitkääkin pätkää aikaan. Ja paremmaksi vaan meni, jos omistaja osasi kehua/palkata tarpeeksi hyvin. Ainainen ongelma eli pitäisi osata revitellä treeneissä ja kertoa selkeämmin milloin koira on todellakin hyvä. Täytyy vaan yrittää itse tsempata tässä asiassa. Palkatessa enemmän kehuja ja ruo'an voi antaa saalistaa välillä viemällä kättä "karkuun".

Perusasentoon tuloa otettiin ja välillä Urho tuppaa menemään vähän liian eteen. Varsinkin jos sen täytyy siirtyä ihan edestä sivulle. Pikkasen kauempaa on oikeaan kohtaan tuleminen jo helpompaa. Jos Urho ei tule ensimmäisellä käskyllä oikeaan kohtaan, annetaan uusi käsky "käskevämmin" ja autetaan vaikka namilla oikeaan kohtaan. Perusasentoon tulossa voi myös välillä kääntyä uuden käskyn annettuaan vielä vasemmalle, jotta koira joutuu hakeutumaan oikeaan kohtaan.

Lopuksi tehtiin kontaktitreeniä. Me oltiin paikoillamme peruasennossa ja Urhon piti tarjota kontaktia. Jos kontakti tippui annettiin hihnalla kevyt tehoste ja kun kontakti palasi kehuttiin ja palkattiin. Suski kulki ympärillämme tehden erilaisia häiriöitä ja hyvin Urho alkoi kestämään häiriöt, eikä niistä muutaman toiston jälkeen enää välittänytkään.

Tiistaina olin oman ryhmän kanssa tottistelemassa Luukissa. Iitulle ammuttiin seuraamisen yhteydessä eikä se reagoinut paukkuihin mitenkään muuten kuin häntää heiluttamalla. Seuraamisen lisäksi otettiin sitten sivulle tulemista kiertäen, koska Iitu tulee niin suoraan ja parempaan asentoon. Tarkoituksena olisi opettaa kiertäminen täyskäännökseen sekä perusasentoon tulemiseen. Alunperin Iitu tulikin sivulle kiertäen, mutta sitten opetin sen tulemaan edestä sivulle että olisi koko ajan silmien alla ja näkisin mitä se tekee. Paikkamakuussa Iitu oli rauhallinen. Urho pääsi parkkikselle moikkaamaan kavereita ja vähän otettiin siinä tottisliikkeitäkin.

Keskiviikkona Ullan agissa. Treenit alkoi okserilla ja alastulo harjoituksilla. Urho hyppäsi jo puhtaammin ja paremmin ja saatiin ohjaajan liikettäkin siihen mukaan. Tehtiin myös radanpätkää ja takaperinketjuttamalla homma toimi hyvin. Otettiin radalle putkien päälle rimatkin yhdessä harjoituksessa ja Urho huomioi rimat hyvin. Muurillakin oli pieni korotus. A:lla ensin jänskätti, mutta kun otettiin Urho hihnaan alkoi esteen suorittaminen olla jo kivaa ja sitähän käytiin tekemässä sitten ilman lupaakin. Kontaktitkin onnistuivat melko hyvin, tosin muistuttelua ja palkkaamista tarvitsi.