Tulipahan käytyä bh-kokeessa pitkän harkinnan jälkeen. Saa nähdä oliko meidän ensimmäinen ja viimeinen koe. Koe meni ihan hyvin, mitä nyt ohjaajan jännitys näkyi koirasta liiankin hyvin. Mitä epävarmempi ohjaaja sitä epävarmempi koira. Tottis ei ollut niin hyvää kuin olisin toivonut, mutta Iitu käyttäytyi yllättävän hyvin. Muistelua kokeesta tai siitä mitä nyt mieleen jäi:

Ajoissa paikalla. Käytiin kävelemässä metsätiellä ja eikös siellä pitänyt jo räyhätä kahdelle koiralle. Tosi hyvällä fiiliksellä jatkettiin. Yritin siis omia hermojani kasailla. Autolla oli ihan ok ja autossa yksin takaluukku auki oli neiti ihan hienosti.

Neidiltä tutkittiin juoksu, jonka antoi tehdä nätisti, kun pitelin kiinni pannasta, ei väistänyt ollenkaan. Tatuoinnin antoi myös katsoa ihan kivasti, vaikka siinä hetki menikin. Sain kehotuksen ajella korvakarvat ennen seuraavaan kokeeseen menoa. Olinhan niitä hiukan leikellyt, että tatuointi erottuisi helpommin. Minkäs koira voi sille, että on liian pienet korvat tatuointiin nähden. Tässä vaiheessa Iitu ei välittänyt toisista koirista ollenkaan, vaikka pyörivätkin ympärillämme.

 

Iitua menin lämmittelemään edellisen koirakon ollessa vuorossa. Hyvin oli ja ei välittänyt Obista (kilpaparista), vaikka riekkuivat ja pallottelivat. Olin mennyt jo Iitun kanssa kentän laidalle odottelemaan ja Obi tuli Karinin kanssa takaamme ehkä turhan lähelle, ei kestänyt neidin hermot vaan oli pakko rähähtää ja Obihan vastasi. Molemmat rauhoittuivat kuitenkin pian. Ehkä tässä vaiheessa omakin jännitys oli korkeimmillaan, vaikuttiko se Iituun näin voimakkaasti?

Esittäytyminen meni muuten ok, paitsi neiti nousi seisomaan. Meillä oli ensin paikkamakuu ja suuntasimme tötsälle. Iitu otti perusasennon kivasti, mutta maahan menon teki hyvin hitaasti pienellä viiveellä. Mietiskelin siinä, että noinkohan pysyy paikallaan. Kivasti oli makoillut, kun ei siitä mitään sanomista tullut. Pois hakiessani Iitu nousi ekalla käskyllä istumaan ja sain kiitettyä koiraa.

Seuraaminen alkoi pikkaisen vinosta peruasennosta ja eipä se seuraaminen mitään kaunista katseltavaa tainnut olla. Onneksi en itse sitä nähnyt. Täyskäänökset ja käännökset olivat tuomarin mukaan lähinnä kaarroksia, ei käännöksiä. Pysäytykset ok. Henkilöryhmässä jätätti. Vapaana seuraaminen taisi olla ihan yhtä kammottavaa katseltavaa ja ekalla suoralla alkoi suorittamaan jättävää liikettä. Jouduin siis kutsua koiraa mukaani seuraamiseen uudestaan. Henkilöryhmässä jätätti taas ja pysähtymisessä jouduin antamaan kaksoiskäskyn, että istui. Jättävät menivät ok. Istumisen suoritti tarpeeksi nopeasti, samoin maahan menon oli kuitenkin levoton maatessaan ja tästä tuomari huomautti. Luoksetulo hidas, vähän kiihdytti vauhtia loppua kohden. Vie käskyllä tuli vähän lähemmäs eteen (olen siis ehkä turhan usein korjannut sitä luoksetulossa istumaan lähemmäs) ja toisella vie käskyllä perusasentoon, mutta vinoon. Tuomariharjoittelija antoi kommenttia kokeen jälkeen, että kuljen vähän vasemmalle kääntyen ja katse alhaalla ja kyseli olinko tietoinen tästä? Eipä tästä ole kukaan ennen sanonut. En ainakaan muista? Oliko kisajännitystä vai mitä? Täytyy ottaa selvää. Tulosten lukutilaisuudessa Iitun piti taas räyhäistä Obille, mutta rauhoittuivat nopeasti. Obi tosin piippasi ja se häiritsi Iitua selvästi, mutta kesti tilanteen kun kielsin ja kehuin.

Kaupunkiosuudessa oli ihan varma, että tähän päättyy meidän koe. Toisena häiriökoirana oli Malinois joka tuijotteli vastaantulijoita ja veti hihnassa. Obin piti tälle murahtaakin ohituksessa. Iitu otti lunkisti tuomarin kättelyn ja henkilöryhmän, juoksijasta tai pyöräilijästä ei välittänyt ollenkaan. Häiriökoiran ohituksessa vilkaisi koiraa ja oli murahtamassa, kun laitoin käteni taskuun ja murisin hiljaa. Luopui toisesta koirasta ja ohitus meni nätisti. Autosta neuvoa kysyttäessä oli ok. Tolppaan yksin jätettynä oli ihmetellyt mihin mamma katosi, eikä välittänyt ohittavasta koirasta. Todella tyytyväinen olen kaupunkinosuuteen. Niin uskomatonta kuin se voi olla koe hyväksyttiin.

Ilmoittautuminen

1244133043_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Seuraamista

1244133147_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Henkilöryhmä

1244133106_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pitihän sitä räyhätäkin, kun alettiin kuuntelemaan arvosteluja

1244133133_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Arvostelun kuuntelua

1244132996_img-d41d8cd98f00b204e9800998e