Lauantaina oltiin mökillä ja 8km aamulenkin jälkeen talloin Iitulle metsäjäljen. Jälki oli 700m pitkä, 3 piikkiä, 4 kulmaa, 6 keppiä. Ilma oli painostavan kuuma ja nihkeä, aika kova tuuli. Maasto oli kivistä kuivaa sammalikkoa, aika paljon oli hakkuutyöjätettä pitkin poikin. Hiekkatien ylitys tehtiin ja jälki vanheni 1h. Jana n. 50m.
 
Janalle lähti hyvin, mutta kova sivu tuuli jäljen lähettyvillä toi hajun oikealta puolelta, jolta olin lähtenyt jälkeä tallomaan ja sinnehän Iitu yritti. Otin uuden lähetyksen ja sitten nousi jälkikin hyvin vasemmalle. Iitu jäljesti innokkaasti ja tarkasti. En muista pitkään aikaan, että nenä olisi pysynyt niin hyvin alhaalla. Jos Iitu meni vähän jäljeltä sivuun, hakeutui heti takaisin jäljen päälle. Kulmat otti hyvin, eikä kova tuulikaan häirinnyt enää janan jälkeen. Tien ylityksessä ei mitään ihmeellistä, kepit Iitu ilmaisi hyvin, paitsi viimeisen yli meni. Sai sitten hajun ja etsi kepin varvikosta. Hyvää työtä.
 
Urhon kanssa otettiin tottista. Seuraamista ja jättäviä. Seuraaminen ok, ei ihan parasta keskittymistä. Jättävät meni muuten ok, mutta seisomisen kanssa tahkottiin taas. Lopulta saatiin sekin onnistumaan ilman apuja. Luoksetulo laukaten.