Iitu ja Urho pääsivät Mevettiin Per Axelsonin tutkittaviksi. Urhon kasvattaja Kati oli tilaisuuden meille järjestänyt ja paikalla oli muitakin ausseja. Olin paikalla hyvissä ajoin ja kerkesin käydä ensin lenkillä Iitun kanssa ja kaupunkitreenihän tekee Iitulle hyvää. Sitten treffattiin Emma ja Stella ja lapsukaiset pääsivät leikkimään keskenään ennen kuvauksia. Kivaa oli kakaroilla ja vauhtia riitti.

Iitu pääsi ensin odottelemaan vuoroaan, koska siltä peilattiin vain silmät. Odotushuoneessa oli ahdasta, mutta Iitu otti yllättävän lunkisti tilanteen. Selvästi sitä ahdisti muut koirat, mutta odotuksen aikana neiti päästeli vain satunnaisia pörräyksiä. Iitun silmät todettiin muuten terveiksi, mutta edelleen sieltä löytyi PPM. Tämän ei kuitenkaan pitäisi vaikuttaa Iitun mitenkään.

Urho pääsi vuorostaan odottelemaan vuoroaan ja hienosti malttoikin odotella. Silmät Urholla todettiin terveiksi. Lonkat ovat Pellen arvion mukaan B, kyynärät 0 ja selkä muuten normaali, lukuunottamatta ristiselässä olevaa pientä reaktiota. Tämä ei ole perinnöllistä, eikä tästä pitäisi olla mitään haittaa tulevaisuudessa. Nyt sitten odotellaan vaan kennelliiton lausuntoja.