Mitähän sitä tuli viime viikolla puuhattua? Ainakin keskiviikkona Urho kävi agiliitämässä. Aloitettiin 5 esteen sarjalla (edelleen vaan puolikas putki esteenä). Urho menee sen aika kivasti. Vauhtia on tullut hiukan lisää, mutta keskittyy kuitenkin hommaan hyvin. Targetin on myös sisäistänyt kunnolla.

Aloitettiin keppien pujottelu ja apuna oli verkot keppien välissä. Urholle laittettiin pari targettia matkalle ja aika hyvin herra meni namien perässä tai se siinä taisi olla pääasia. Otettiin itseksemme vielä lopussa keppejä ja silloin meni ja paremmin ilman välitargetteja.

Itseksemme teimme keinun alastuloa. Keinu oli toisessa ääriasennossa eli se vaan pamahtaa pikkaisen kun kontaktille astuu. Urho astui reippaasti kontaktille, eikä välittänyt paukkeesta mitään. Puomia otettiin myös, niin että se oli maassa ja namien avulla herra pysytteli puomilla kivasti.

Uutena asiana tuli ohjaus ja aloitettiin takaperin ketjuttamalla. Radan pätkään kuului hyppy, hyppy, muuri, tosin ilman esteitä vain siivekkeet. Targetti oli muurin takana ja ensin tehtiin pari kertaa muurin läpi meno. Sitten siirryttiin ensimmäisen esteen taakse ja hypppy, muuri, targetti. Lopuksi vielä hyppy, hyppy, muuri ja targetti. Urho meni aika kivasti ja tässä harjoituksessa huomasi kyllä tosi hyvin tuon takaperin ketjuttamisen idean ja sehän toimi. Esteet oli J kirjaimen muodossa. Lopuksi otettiin vielä pari kertaa mutka putkea. Aluksi Urho yritti mennä suoraan targetille, mutta sitten hiffasi, että putken kautta se nami tulee ja sitten putkea mentiinkin vauhdilla.

Tässä välissä käytiin Emman ja Stellan kanssa jäähdyttelemässä läheisessä metsässä. Kakarat painelivat taas menemään omiaa, se siitä jäähdyttelystä. Ja sitten siirryttiinkin sirkuskentälle tokoilemaan.

Taidettiin aloittaa liikkeestä seisomisen katsomisella. Urho tarvitsee siinä edelleen käsiapua, mutta paremmin jo menee. Otettiin myös istumasta seisomaan nousemista ja siinähän käytän käsiapua ja saatiinkin vinkki, että samaista käsiapua kannattaa käyttää kaukokäskyissä.

Paikkamakuu rivissä ja ensin käytiin palkkaamassa koiria siitä, että jäivät makoilemaan paikoilleen. Sitten otettiin pitempi pätkä makoilua ja Urhohan nousi tietty heti kun lähdin liikkeelle. Kävin viemässä uudestaan maahan ja nyt pysyikin hyvin 1min. ajan paikallaan, tosin kävin 2 kertaa palkkaamassa Urhoa. Lopuksi otettiin sitten luoksetulo. Urho jäi ohjaajan pitelemänä istumaan ja minä kävelin n. 25m päähän. Urho piippasi siinä vaiheessa kun kutsuin luokse ja vauhdilla herra tulikin. Toinen luoksetulo niin, että jätin Urhon istumaan ja kutsuin luokse, tällä kertaa ei piipannut. Täytyy olla tarkkana tuon piippailun kanssa, ettei lähde käsistä.

Torstaina nähtiin Luukin koirapuistossa Urhon sisko Stella, veli Oula, isä Milo, velipuoli Sumi sekä ihanainen prinsessa Uni. Kaikki tulivat hienosti keskenään toimeen ja vauhtia riitti kaveruksilla. Oula oli Urhoa rotevampi, mutta korkeudessa Urho taisi viedä vielä voiton. Todella avoimia pentusia ovat kaikki tapaamamme sisarukset olleet ja sehän on hieno asia.

Kuvia löytyy http://iituksa.kuvat.fi/kuvat/Treffit+Luukissa+62010/

Perjantaina Anski kanssa Halkolammella jäljestämässä. Anski talloi Iitulle 550m jäljen 6 kepillä, joka sai vanheta puolisentuntia. Ilma oli nihkeä ja vettä ripottelikin välillä. Jäljen vanhetessa otettii Urholle esineen haku mielikuvaharjoituksena. Matkaa oli ainakin se 50m ja yhdessä käytiin viemässä esine. Ensimmäisellä lähetyksellä ei Urho viitsinyt lähteä liikkeelle. Toisella sitten lähti, mutta kulki samaa reittiä mitä käytiin esine viemässä eli ihan ei mennyt nappiin harjoitus. Toi kuitenkin esineen innokkaasti. Pientä uhmaa on Urhon käytöksessä ollut havaittavissa lähiaikoina, joten nyt täytyy olla tarkkana etten pilaa herran työskentelyintoa.

Iitun janalle lähetys n. 30m. Lähti kaartamaan ja oli hiukan haluton. Herättelin neitokaista ja uusi lähetys, Nyt olikin jo eri meininki ja hienosti nosti jäljen ja lähti sitä ajamaan. Nenä pysyi aika hyvin nyt maassa, mutta teki pientä siksakkausta. Nyt Iitusta kuitenkin huomasi helpommin millon ei ollut jäljellä, kun nosti nenän pystyyn ja etsi jäljen uudestaan. Kaikki kepit nousi hyvin ja kulmat meni hyvin. Ihan hyvä jälki ensimmäiseksi pitkäksi metsäjäljeksi tauon jälkeen. Täytyy vaan muistaa herätellä neitokaista ennen jäljelle lähtemistä, koska se vaikuttaa Iitun työskentelyyn huimasti. Nytkin työskentely parani puolessa välissä, kun heräsi kunnolla hommiin.

Urhon kanssa käytiin vielä tekemässä namiruudut. 2 kapeaa suikaletta ja suikale muutaman metrinjäljellä. Suikaleissa pysyi taas hienosti ja jälki meni myös ihan kivasti. Jäljellä eteni kivasti, mutta välillä tahtoo vähän ryysiä, mutta sehän on tietysti ohjaajasta kiinni, että saa ohjattua koiraa hyvin.