Sunnuntaina ajeltiin Emman ja Stellan seurassa Somerolle kokeilemaan paimennusta Swedun paimennuskoululle. Urhon kasvattaja oli varannut paimennuspäivän kasvateilleen. Kiitos tästä mahtavasta kokemuksesta Katille! Paimennuksen lomassa saatiin nauttia todella hyvästä ruuasta ja palvelusta.

Päivä alkoi aamiaisella ja sitten siirryttiinkin heti hommiin. Ensin saatiin katsella aikaisemmin paimennusta koittaneita koirakoita ja sehän oli todella mielenkiintoista. Ensikertalaiset niin kuin me Urhon kanssa katsottiin ensin miten koira reagoi lampaisiin. Kovastihan ne Urhoa kiinnostivat ja tietty lampaiden papanatkin. Urho palkitsi itseään aina välillä vähän herkuttelemalla.

Lampaisiin tutustuttuaan Urho alkoi kiertämään lampaita, kun ne liikkuivat perässäni laitumella. 4 kertaa Urho pääsi kokeilemaan hommaa ja aina yhtä innokkaasti. Laumasta irtautuneet lampaat haettiin innoissaan takaisin laumaan. Urho tuppasi vaan olemaan turhan lähellä lampaita, joten viimeisellä kerralla ohjaaja tuli avustamaan hommassa, kun itselläni ei riittänyt konstit hommaan. Pari kertaa joutui ohjaaja napauttamaan Urhoa aurauskepillä, ennen kuin herra malttoi ottaa etäisyyttä. Ja tätä ennen olin itse yrittänyt kepin avulla ohjailla Urhoa kauemmas, aika kova poika se taitaa olla kun ei ihan pienistä välitä? Lopuksi Urho sai vielä kasata vauhdilla lauman, että hommasta jäi vauhdikas ja mukava fiilis.