Huh, mikä lämpö ja painostava ilma ollut tänään. Aamusta lähdettiin Luukkiin tekemään Anskin kanssa janatreeniä. Talloimme toisillemme 2 janaa ja tehtiin niin, että molempien koirat olivat katselemassa kun janaa tallottiin ja hetsattiin vielä patukalla.

Iitun herättelyä patukkaleikillä. Ensimmäisellä lähetyksellä Iitu lähti taas kaartaamaan vasemmalle ja otettiin kokonaan uusi lähetys. Nyt eteni suoraan, nosti jäljen, mutta otti sen hiukan hutiloiden ja jäljestikin huonosti, merkkasi kepin, mutta yritti ohi. Nostatin silti kepin ja siitä ensin ruokapalkka ja lisäksi patukka leikki. Toisella janalla eteni suoraan ja nosti jäljen hyvin, eteni kivasti ja ilmaisi kepin täydellisesti.  Matkaa ekalla 30m ja tokalla vähän enemmän.

Urholla otettiin esinetreeni. Nostatin lähietäisyydellä pari kertaa hanskaa ja sitten koira kiinni puuhun ja tallaamaan suikaletta, jonne jätettiin vieras esine. Eteni vauhdilla, mutta kääntyi juuri ennen esinettä takaisin ja löysi jonkun ihanan hajun meidän edestä jota jäi nuuskimaan. Anski kävi näyttämässä esinettä uudestaan ja toisella lähetyksellä paineli esineelle ja toi sen kunnolla.

Seuraavaksi siirryttiin kentälle ampumaan. Ensin yksi lipas seuraamisessa, ei reagointia. Sitten paikkamakuuseen, jossa ammuttiin 2 lipasta. Piippasi vähän ja haukahteli hiljaa paukkujen välissä, reagointi paljon pienempää kuin eilen.

Sitten vauhtiluoksetuloja. Ensimmäisellä Anski piti pannasta kiinni. Iitu makuulle, juoksu karkuun ja kutsu, tuli laukaten. Toisella jätin makuulle juoksin ja kutsuin luokse, tuli laukaten loppuun asti. Viimeisellä liikkeestä maahan ja hölkkäsin hitaasti karkuun, laukaten tuli taas luokse ja palkka lensi taakseni.

Sitten vielä yksi lipas paukkuja paikkamakuussa. Pientä piippausta ja pari haukahdusta kuului muutaman paukkun välissä. Tänään ampujen aikana tehdyistä liikkeistä palkkasin vain sanallisesti sekä taputtelemalla. Lopuksi vielä ilmottautumisia Milo valkkarin kanssa. Iitu oli vapaana ja käyttäytyi hienosti. Oltiin tosi lähekkäin ja Iitu yritti vähän väistää Milon viereen joutuessaan, mutta hienosti kesti. Urho pääsi sitten vuorostaan Vinski bortsun kanssa leikkimään ja kyllä ne kakarat painoivatkin, kunnes hyytyivät. Vieri vieressä huilivat varjossa ja sitten taas mentiin. Urho olikin aika puhki tämän jälkeen.

Illalla vielä ajeltiin Urhon kanssa Klaukkalaan agiliitämään. Aloitettiin 5 hypyn sarjalla, edelleen hypyn tilalla Urholla matala putki. Muuten meni kivasti ja Urho keskittyi askeleiden asettelemiseen, mutta väsymys paistoi miehestä. Vauhtia saatiin lisää sillä, että menin itse targetille. Tässä välissä kävin Urhoa uittamassa kentän laidalla olevassa montussa ja se piristikin poikaa mukavasti.

Ohjausharjoituksessa oli muuri, hyppy, hyppy ja otettiin se takaperin ketjuttaen. Samalla harjoiteltiin eteen lähetystä. Urho teki harjoituksen täydellisesti, kova oli hinku päästä targetille. Puomia otettiin myös ja kahdella ekalla kerralla oli nameja vielä puomilla, lopuilla ei, mutta hienosti suoritti esteen. Kontaktipintaa harjoiteltiin samalla. Lopuksi vielä kiipeiltiin keinulla, eikä Urhoa pelottanut yhtään. Vauhdilla paineli ylös asti. Alastulolla otettiin siiveke keinun toiselle puolelle, ettei Urhon peffa tipu alas. Siiveke auttoikin ja Urho pysyi suorassa ja hallitsi paremmin takapäätään.