Anskin ja Anitan kanssa Suskin opeissa. Aloitettiin homma kimppa ilmottautumisella ja Urho sieti häiriöt hyvin pienellä käsiavulla, oli Rikun ja Viivin välissä. Siitä sitten siirryttiin paikkamakuuseen Rikun kanssa ja Viivi aloitti liikkeillä. Urho meni suoraan ja pysyi siinä hyvin, oli rauhallinen. Muutamia kertoja vilkuili Rikua tai Viiviä, mutta enimmäksee tuijotti minua. Pari kertaa kävin palkkaamassa. Riku lähti parin minuutin paikkamakuun jälkeen autoon ja Urho sai makoilla vielä hetken. Hyvin oli aloillaan Rikun ylösnousemisen ja ohikulkemisen ajan. Kiersin sitten Urhoa pari kertaa ja astuin sen yli. Menin viereen ja odottelin  tovin ennen kuin nostin istumaan.

Urho aloitti liikkeet virittämisellä ja siitä sitten seuraamisella. Itse seuraaminen oli hyvää ja kontaktin pito pääasiassa myös. Alkoi sietämään koko ajan paremmin aiheutettuja häiriöitä. Jossain kohdissa ei tosin kauheasti välittänyt nypyttämisestä ja mietittiin että ehkä pitää ottaa pieni sanallinenkin muistutus mukaan, jos kontakti tippuu. Oikealle käännökset meni hyvin, vasemmalle vaativat vielä treeniä, että peffa kääntyy kunnolla ja kokonaan. Sama homma täyskäännöksessä, mun pitää malttaa odottaa, että Urho kääntyy kokonaan ennen matkan jatkumista. Ja ennen täyskäännöstä voisi alkaa tekemään pienen merkin, jotta Urho osaa valmistautua peffan käyttöön. Saatiin ohjeeksi paikalla pyörimistä vasempaan. Perusasentoihin tulot ok. Malttia pitää harjoitella ja alkaa vaatimaan sitä mitä tarkoitetaan. Eli jos on annettu joku käsky sitä noudatetaan, eikä asentoa muuteta edes odotellessa. Tässä ohjaaja vaatii treeniä, koska menen helposti "lukkoon" jos Urho ei teekään niin kuin olen vaatinut. Mustavalkoisuutta peliin eli kielto, kun tekee jotain mitä ei saa, uusi käsky ja kehu kun toimii.

Jättävät näytettiin ja ne meni kaikki hienosti. Nyt vaan etäisyyttä tähän hommaan mukaan. Alettiin sitten treenaamaan noutoa. Tai lähinnä nyt ensin saalisvietin hyödyntämistä. Eli pallon sisälle namit ja menen istuvan koiran eteen. Näytän palloa laitan sen leuan alle ja lasken kädet alas. Pikku hiljaa lähden liikuttamaan kättä palloa kohti, kehuen koiraa kun se katsoo palloa. Kun koiran suu lähtee menemään kiinni ja se keskittyy palloon peruutus, kehu ja pallon tiputus suoraan alaspäin. Tämän Urho jo hiffasi jotenkin ja alkoi keskittymään palloon. Tätä treeniä tullaan hyödyntämään noudoissa. Kapulan pito harjoituksessa koira eteen ja pallo leuan alle. Kapula koiran nenän eteen ja käsky ota, kädet irti ja siitä sitten aletaan pikku hiljaa pidentämään kapulan pitoa ja tuomaan käsiä kapulan luokse ja taas laskemaan alas. Sitten otetaan kapulasta kiinni, käsky irti ja pallo tippuu leuan alta peruuttaen. Tätäkin koitettiin pari kertaa ja meni suht hyvin. Puruotteessa Urholla kyllä vielä riittää tekemistä, kapula heilui puolelta toiselle.