Jännityksellä lähdettiin sunnuntaiaamuna ajelemaan kohti Pornaista. Koe oli maneesissa ja Iituhan ei ole koskaan käynytkään maneesissa, eikä se hevosistakaan kauheasti ole välittänyt. Pientä pörinää piti hevosille aluksi pitää, mutta sitten keskityttiin olennaiseen. Ensin lämmiteltiin pihalla ja sitten mentiin maneesiin ottamaan tuntumaa. Eipä Iitu sen kummemmin siellä ihmeissään ollut. Sisällä vielä otettiin seuraamista ja leikittiin vähän patukalla.

Yksi kisaaja oli myöhässä, joten aloitettiin yksilösuorituksilla. Iitun kanssa oltiin kolmansina ja hyvällä fiiliksellä lähdettiin liikkeelle. Vauhtia ja intoa tuntui riittävän ja Iitu olisi ehkä pitänyt pitää tarkemimn halinnassa myös liikkeiden välissä, jotta olisi keskittynyt paremmin joka suoritukseen. Lopuksi oli sitten paikkamakuu, jossa toisella puolellamme oli bortsu ja toisella Ice. Mentiin ihan ulos asti maneesista piiloon. Tuomarina kokeessa toimi Timo Pussinen.

Paikalla makaaminen 9    Piste meni siitä, että Iitu oli haistellut 2 kertaa maata.

Seuraaminen taluttimetta 8,5   Ihan ok, osassa käännöksissä ei tainnut olla ihan mukana.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9   Ei tietoa mihin meni piste?

Luoksetulo 7    Muuten hyvä, mutta liikkui ravaten.

Seisominen seuraamisen yhteydessä 5    Ensimmäisellä käskyllä poikitti sen verran edessä, että osuin jalalla Iituun vahingossa, eikä se noteerannut käskyä. Toisella käskyllä jäi hienosti seisomaan.

Noutaminen 8    Muuten ok, mutta kapulalle piti haukahtaa.

Kauko-ohjaus 7    Ekalla istumaan nousemisella, juoksi lapsi Iitun takana puurallilla, jota kääntyi katsomaan eikä kuullut käskyä .Nousi toisella käskyllä, mutta meni takaisin maahan ennen maa käskyn saamista.

Estehyppy 7    Istui vasta toisella käskyllä, muuten ok suoritus.

Kokonaisvaikutus 9    Iloista tekemistä tuomarin mukaan ja käski jatkaa samalla tavalla.

Kokonaispisteet 153    Joilla tultiin avoimenluokan toisiksi, eikä yhtään ykköstulosta luokassamme jaettu. Palkinnoksi saimme pussukan, jossa oli koiralle herkkuja sekä neekerinsuukkoja. Ja sain myös valita joko pokaalin tai jotain tavaraa. Valitsin sitten ohjatun-noudon kapulat, josko alettais sitäkin treenailemaan. Kokonaisuudessa saa taas olla tosi tyytyväinen Iitun suoritukseen ja käytökseen toisia koiria kohtaa ja vielä maneesissa, jossa ei olla ikinä ennen käyty.