Anskin kanssa Luukissa. Talloin ensin Iitulle metsäjäljen vanhenemaan ja sitten Urholle omansa pellolle. Urhon jäljen pituus 270 askelta, alussa nameja joka askeleella ja sen jälkeen joka 3. tai 10 askeleella. Keppi aina 10 askeleen namittoman kohdan jälkeen. 2 kepin jälkeen serpentiini ja sitten loput 4 keppiä.

Innokkaasti jäljelle ja pääasiassa ajoi hyvin. Pitkillä namittomilla kohdilla lisää vauhtia ja kun jarruttelen protestoi käymällä istuskelemaan. Jatkaa kuitenkin hommia lyhyen hetken mietittyään. Kepit ilmaisi hyvin, alussa tarvitsi taas pientä muistutusta, että meni heti suoraan maahan. Serpentiini menee kivasti ja muutenkin hakeutuu paremmin jäljelle, vaikkei se ihan suoraan menekään.

Iitun jäljen vanhetessa otettiin vielä Urhon kanssa tottista. Virittäminen, perusasennot ja seuraaminen meni hienosti. Täytyy vaan pojalta vaatia ja muistaa palkata kunnolla. Sitten haettiin patukka, että saatiin otettua jättäviä. Tässä välissä tapahtui jotain väsähtäminen tai jotain? Peruasentoon tulo oli vaikeaa, ihan kuin ei taas olisi ikinä käskyä kuullutkaan. Istuminen ensin viereen pysähtymällä ja sitten suoraan eteen kiepsahtamalla ok. Maahanmeno hieno ja seisominen niin, että patukka lensi Urhon yli.

Iitun jäljen pituus vajaa alokasluokka, 3 keppiä, 3 piikkiä, purkit janan jäljeen ja harha keskellä jälkeä. Sai vanhettua n. tunnin ja Anski kävi Rikun kanssa tekemässä harhan 20min. ennen jäljen ajoa.

Janalle Iitu lähti hyvin innokkaasti, mutta nosti takajäljen ja taas vähän sellaista pyörimistä ennen kuin malttoi oikeasti tarkentaa. 2 ekalla purkilla piti vähän pidätellä, että malttoi nostaa ne ja 3 purkin ilmaisikin paremmin. Siitä sitten rauhoittui ja nenä painui alas. Iitu jäljesti lähes koko ajan nenä maassa ja tarkensi heti jos meinasi mennä jäljeltä sivuun. Nyt työskenteli siis hienosti.

Piikit otti tarkasti ja kepit ilmaisi hyvin. Ekalla harhalla kävi pyörimässä ja haistelemassa, mutta jatkoi sitten omalla jäljellä. Toisella harhalla haisteli vähän, mutta jatkoi omaa jälkeään pitkin. Piikkien luona oli jälkeä talloessani fillari ja kun ajettiin jälkeä oli se kadonnut metsästä eli enemmänkin oli harhoja siellä jäljellä, mutta niistä Iitu ei välittänyt. Ehkä tuo koiranhaju häiritsi Iitua enemmän kuin ihmisen? Polun ylityksessä ei ongelmia. Hmm eli Iitulle lisää haasteita jäljelle ja aina jotain jekkuja. Neitiä ei saa näköjään päästää liian helpolla, varsinkin kun motivaatio on kohdillaan.