Tiistaina treenailin omiani Serenan parkkiksella. Perusjuttuja muuten, mutta Urho sai kärvistellä autossa kun pidettiin Iitun kanssa kivaa. Lisäksi vaadin Urholta kunnolla hommien tekoa ennen ylimääräiselle ”herkkupalkalle” pääsyä, jonka käyttöä ajattelin tuoda mukaan treeneihin ihan kisatilanteita ajatellen. Ruoka kuitenkin on Urholle se isoin juttu. Ja ihan mukavasti tuntui poitsu homman ottavan.
 
Torstaina oli sitten vuorossa BH mölleilyt Hyvinkäällä ITU:n kentällä. Tuomarina toimi Tiia Tuhkanen. Viimeaikaisten treeni haahuiluiden johdosta mietiskelin, että joko hommat menee suht putkeen tai sitten nauratetaan katsojia koko rahan edestä. Tärkeintä olisi saada Urho alusta asti hyvällä moodilla tekemään hommia. Kävimme pari kertaa pyörähtämässä kentällä ennen mölleilyiden alkua ja samalla kaavalla siirryimme kentälle. Tämä tuntuikin toimivan ja Urho oli joka kerta mukana hommissa. Omaa vuoroamme ennen näytin Urholle herkkupalkkapurkin, joka jäi autolle. Pyörimme parimme ympärillä ennen ilmottautumista, joka oli dopperi narttu.
 
Ilmottautuminen meni hienosti, vaikka hetken odottelimmekin tuomaria kentällä. Siitä sitten Urho paikkamakuuseen. Urho seurasi hyvin paikalleen, mutta edellisten koirien hajut olivat suuri houkutus ja veivät Urhon huomion. Kävi maahan käskystä, mutta alkoi haistelemaan maata kunnolla ja taisi yrittää ryömiä hajujen perässä. Olin tässä vaiheessa jo 30 askeleen päässä ja sieltä murahdin pojalle, jonka jälkeen herra makoili nätisti loppu ajan. Istumaan nousi ensimmäisellä käskyllä ja hyvin seurasi liikkeiden aloitus paikalle. Paikkamakuusta saimme arvosanaksi hyvän.
 
Liikkeiden suoritus meni hyvin ja Urho oli hyvin mukana hommissa. Selkeästi pitkät seuraamispätkät puuduttivat ja vapaana seuraaminen ei enää ollutkaan yhtä intensiivistä kuin hihnassa. Kytkettynä seuraamisessa täyskäännökset saisivat olla parempia, 90 asteen käännökset hyviä, istuminen ok ja henkilöryhmä ok. Arvosana erittäin hyvä.
 
Vapaana seuraamisessa ryhmä ok, pitkällä suoralla saisi olla aktiivisempi, käännöksissä väljä ja jouduin antamaan ylimääräisen seuraa käskyn, kun kontakti herpaantui. Arvosana hyvä. Liikkeestä istumisessa Urho meni maahan, valmisteleva osuus ok. Arvosana puutteellinen. Maahanmenossa ja luoksetulossa valmisteleva osuus ok, luoksetulo nopea, perusasentoon tulo vähän vino. Arvosana erinomainen. Tällä kertaa oltaisiin päästy siirtymään kaupunkiosuudelle.
 
Todella tyytyväinen olen Urhon läsnäoloon ja yhdessä tekemiseen. Hienosti pääsi kiinni hommiin, vaikka olikin ensin paikkamakuussa. Että kyllä se varmaan siitä lähtee. Samaisessa harjoituskokeessa oli Urhon veli Robi kokeilemassa osaamistaan tokon alokasluokkaa ja hienosti suoriutuivat hekin. Siinä vaihdellessa kuulumisia tuli kyllä hyvin esille poikien samankaltaisuus. Samat vinkeet on molemmilla pojilla.