Lauantai aamuna Tarjan kanssa Luukissa. Tallottiin molemmat omillemme janat ja sitten nuoremmille jäljet pellolle. Urhon jälki oli 270 askelta pitkä ja siellä oli keppi puolessa välissä, serpentiiniä ja namittomia kohtia, yksi 10 askeleen namitonkin pätkä. Vaikka oltiin jo klo 7 liikkeellä oli jo lämmin.

Urho lähti innokkaasti liikkeelle ja jäljesti alun hyvin. Serpentiinillä teki jo töitä kivasti ja pysyi hyvin kaarroksissa. Keskikepin ilmaisi maahanmenemällä, hetken mietti sen jälkeen että mitä, mutta jatkoi sitten jäljestystä. Tämähän oli ensimmäinen keppi keskellä jälkeä. Sitten tuli ongelmia, kun muurahaiset häiritsivät poikaa. 4 kertaa istuutui mietiskelemään, kun murkut ärsyttivät. Jatkoi kuitenkin joka kerta jäljestystä ja päästiinkin loppuun asti kunnialla. Nameja pitäisi päästä vähentämään, jotta murkut eivät niin paljoa ärsyttäisi jäljellä. Loppuun saatiin hyvä pätkä vielä jäljestystä ja loppu kepin ilmaisi hyvin, joten eiköhän kuitenkin hommasta jäänyt hyvä fiilis poitsulle.

Iitulle talloin 2 janaa, joissa molemmissa oli muutama purkki ja sitten keppi. Janat Iitu eteni hyvin suoraan, mutta itse jäljen nostaminen tuotti ongelmia. Taisi mennä molemmissa yli ja jäljestys oli nenä pystyssä kulkemista. Purkit löytyi huonosti ja kepitkin vähän niin sun näin. Ihan kuin ei Iitulla nenä toimisi kunnolla, mutta mitään oireita sillä ei ole. Täytyy nyt seurailla neidin menoa ja jos ei jäljestys parane täytyy käydä lääkärissä. Pellolle pitäisi päästä, siellä sen nenän saisi helpommin alas.

Tästä jatkettiin Oittaalle ja käytiin ensin Urhon ja Trulyn kanssa kävelemässä ja uimassa. Tai Urhohan vaan kahlaili, mutta ei paljoa puutu, että lähtisi uimaan. Nuorison jälkeen pääsi vanhemmat kolmistaan kävelemään ja uimaan. Siellä ne kolme sitten uivat keskenään ja hakivat keppejä minkä kerkesivät. Hyvää jumppaa.

Ajeltiin Tarjalle, jonne saapui fyssari käsittelemään koirat. Urho pääsi ensimmäisenä hoidettavaksi. Hyvin poika antoi käsitellä itsensä ja taisi tykätäkin hommasta, vaikka ensikertalainen olikin. Urhosta ei sen kummemmin jumeja löytynyt, mutta pientä kiristystä oli huomattavissa tietyissä kohdissa ja oletettavasti ne johtuvat seuraamisesta. Takapää on edelleen heikompi ja siihen saatiin jumppaohjeita. Eli ristikkäisiä tassuja nostellaan 15krt per puoli ja sitten painellaan takapäätä sivusta niin, että Urho joutuu vähän laittamaan vastaan. Tätä voi myös tehdä niin, että koiran etujalat ovat portailla, joilloin painopiste on varmasti takajaloilla.  Mietiskeltiin vaikuttaako C:n lonkat tähän takapään heikkouteen. Aika näyttää onko jumpasta hyötyä. Lisäksi pitäisi kävellä metsässä varvikossa/suolla hitaasti, niin että tassuja joutuu nostelemaan kunnolla. Näitä treenejä joka toinen päivä.

Iitu olikin sitten jumissa kunnolla. Urhohan liikkuu suht rauhallisesti verrattuna Iituun, joten jumit taitaa olla seurausta nopeista käännöksistä ja jarrutuksista. Varsinkin oikea etureisilihas oli todella kipeä, mutta se aukesi hieronnalla ja toimikin sitten jo hyvin. Iitulle saatiin ohjeeksi tehdä venytyksiä, varsinkin vasemmalle. Venytyksiä molempiin suuntiin, selänpyöristämistä vetämällä namilla päätä jalkojen väliin ja maassa olleessaan namilla vedätetään eteenpäin, niin että asento pysyy kuitenkin hyvänä. Näitä saisi tehdä joka päivä ja vasemmalle venytyksiä voisi tehdä, vaikka aina tottistreenien jälkeen. Hidasta metsäkävelyäkin saisi harrastaa. Kotona olikin sitten väsyneitä koiria.