Iitu pääsi vuorostaan Ullan hyppyopetukseen. Mitään erityistä ongelmaa meillä ei ole ollut, mutta halusin tietää missä mennään hyppytekniikan kanssa. Iituhan on helposti ylittänyt metrisen pk-esteen, mutta eihän se kaikkea kerro.

Aloitettiin setpointilla, jossa okseri 30/40cm. Hyppäsi ihan kivasti. Tosin tekniikka vaihteli vähän hyppyjen välillä. Perussarjassa hypyt oli 25cm. Ensimmäinen hyppy meni pitkäksi, periaatteessa vauhdin takia, kun ei askellukset oikein sitten osuneetkaan kohdalle. Otettiin viimeiseen väliin patukka, jolloin hyppäsi oikein, mutta ei iskenyt patukkaan kiinni vaan hyppäsi viimeisenkin esteen. Tästä ehkä näkyy Iitun "kiltteys", kun olin itse patukan luona. Siirrettiin patukkaa viimeisen esteen taakse ja jäin itse Iitun viereen, sitten neiti meni niin varoen hypyt että tekniikka kärsi. Eli jatkossa menen itse lelun luokse ja yritetään vaan saada onnistunut sarja eli toistoja joudutaan ehkä ottamaan useampia. Vinorimoja voi laitella välille muutamia, koska ne laittoivat Iitun hyppäämään tarkemmin.

Kasvavasarja 20cm rimoilla. Tässä Iitu lähti kaartamaan hiukan oikealle ja tästä syystä rimat laitettiin vinottain oikea puoli ylös ja vasen maata vasten. Tämän tarkoituksena olisi, että Iitu alkaisi käyttämään oikeaa puolta paremmin. Iitullahan oli jumissa hieronnassa etureisi ja se on saattanut vaikuttaa Iitun oikean jalan käyttöön. Tätä yritetään nyt tasapainottaa tällä teenillä. Muuten kasvavasarja meni Iitulta hyvin.

Iitu voi tehdä hyppytekniikka harjoituksia 2-3krt/vko, 2 harjoitusta kerrallaan. Setpointia ja perussarjaa useimmin ja kasvavaa sarjaa silloin tällöin ja alastulo harjoitustakin välillä. Sen verran Ulla sanoi Iitusta, että se ei käytä takapäätä niin hyvin kuin voisi, mutta sen hyppytekniikka on kuitenkin ihan kohtuullinen ja aussieksi hyvä. Tuon takapään käyttämättömyyden olen itsekin huomannut esim. käännöksissä ja miettinytkin mistä se johtuu, vaikka ollaanki yritetty sitä treenata. Lihaksisto siellä fyssarin mukaan oli hyvä, että siitä ei ainakaan johdu. Ehkä Iitu ei vaan ole oppinut käyttämään takapäätä pienestä pitäen ja itsekin osasin kiinnittää huomiota sen treenaamiseen vasta muutama vuosi sitten.