Perjantai iltana taas hallilla tottistelemassa. Saman vanhan jankkaamista, kun en muutakaan osaa. Samalla kaavalla hommat menneet, kun ei mieleen jäänyt mitään erikoista.

Lauantai ja sunnuntai menivätkin sitten EPK:n koulutusohjaajille järjestämässä hyppyseminaarissa. Kouluttajana oli Ulla Kaukonen ja viikonlopusta jäi aivan mahtavat fiilikset ja tietoa tuli niin paljon, että kaikkea ei pystynyt sisäistämään vaikka yritys oli kova. Urhon kanssa oltiin esimerkkikoirakkona ja Urhosta näkyikin hyvin kuinka viime kesän agitreenit ja siellä tehdyt hyppytreenit Ullan opeissa tulivat nyt hienosti esiin, kun kehon hallintakin oli parantunut. Rankka viikonloppu molemmille, mutta antoisa.

Lauantai alkoi luennolla ja sen aikana Urho herra taisi hiukan tylsistyä häkissään eteisessä. Ihan varma en ole siitä, että se ulvoskelija oli Urho kun muutkin koirat sitä harrastivat, mutta kävin siirtämässä pojan luennon puolivälissä autoon odottelemaan. Tauon ja lenkityksen/kaverien kanssa leikkimisen jälkeen Urho odotteli hienosti vuoroaan hiljaa häkissään. Vanhojen tuttujen Rikun, Trulin ja Vinskin kanssa tuli leikittyä molempina päivinä ja ihanaan Manteli holskuunkin Urho pääsi tutustumaan oikein lähietäisyydeltä. Taas kerran saa kehua sosiaalista ja hienosti toiset huomioonottavaa Urhoa .

Sisäistettävää asiaa oli todella paljon, mutta valitettavasti oma kapasiteetti ottaa sitä vastaan on rajoitettu. Ensin Ulla kävi jokaisen koiran erikseen läpi ja katsoi sen liikkeet. Urho liikkui ihan hyvin ikäisekseen. Lisää vahvistusta tarvitsee etupää ja tasapaino, mutta se on ihan normaalia keskenkasvuiselle koiralle. Urho oli kuitenkin kehittynyt kroppansa hallinnassa selvästi kesästä ja teki hypyt hallitummin.

Lauantaina Urho aloitti treeninsä set point harjoitteella, jossa korkeus oli 30cm. Tämä meni ok. Tässä välissä toiselta kentältä karkasi koira meidän puolelle ja kunniakierroksen jälkeen oli koira tulossa Urhon luokse. Urho ei kaverista välittänyt mitään, mutta itse ajoin koiran pois luotamme heti vanhasta tottumuksesta. Sitten jatkettiinkin perussarjan hyppelyllä. Kaikki harjoitteet tehtiin rimoilla ja tässä ne olivat 20cm korkeudella. Urho muisti hyvin tämän harjoitteen kesästä. Viimeisenä harjoitteena oli pk-umpieste, joka aloitettiin 30cm ja kasvatettiin 10cm välein 50cm  asti ja laskettiin siitä takaisin 30cm. Hyppytekniikka pysyi samanlaisena koko harjoitteen ajan, joten saamme jatkossa tehdä tätä harjoitetta usein. Oman osuutemme jälkeen käytiin jäähdyttelemässä ja sitten suunnattiin kotiin lepäilemään.

Sunnuntaina suunnattiin paikalle aikasemmin ja Urho pääsi leikkimään Rikun kanssa. Urho oli selvästi väsyneempi, eikä jaksanut leikkiä ihan normaaliin tapaansa. Päivä alkoi taas luennolla ja sen ajan Urho odotteli autossa, sitten pääsi sisälle häkkiin ja hienosti jaksoi odotella hiljaa. Ruokatauolla Urho pääsi leikkimään Trulin ja Rikun kanssa, mutta hajut kiinnostivat poikaa enemmän. Hyvin Urho kesti kuitenkin karvoissaan roikkumisen ja muut häiriöt.

Harjoitukset aloitettiin liikkuvan hypyn ja korkeuden arviointi treeninä. Viimeistä rimaa nosteltiin ja laskettiin muutamaan otteeseen, mutta kovin montaa toistoa ei otettu, koska Urho oli väsynyt. Hyppytekniikka oli ok, mutta väsymys paistoi toistojen jälkeen läpi. Toisena otettiin alastuloharjoitus pariin otteeseen. Tässäkin alkoi näkymään väsymys. Todella rankka viikonloppu nuorille koirille.

Jatkoon saatiin ohjeeksi kehittää etupään syviä lihaksia ja tasapainoa. Kehittymistä oli tosin tapahtunut jo mukavasti viime kesästä, jolloin Urholla meni monet hypyt pitkiksi kun ei oikein hahmottanut kehoaan ja voimiaan, mutta nyt Urho pysyi hyvin koossa. Askeleen pidennys harjoitetta ei tehty ollenkaan, koska Ulla muisti Urhon suoriutuneen siitä hyvin. Jatkossa tehdään korkeuden säätöharjoituksia yksittäisellä umpiesteellä ja liikkuvaa hyppyä korkeuden säädöllä. Perussarjaa ja set point harjoitteita tehdään silloin tällöin. Harjoitteita voidaan tehdä useamman kerran viikossa, mutta toistoja rajoitetusti, koska Urho väsyy helposti. Illalla kotona olikin hyvin hyvin väsynyt poika.