Anskin ja Tarjan kanssa Veikkolassa treenailemassa. Anski talloi Iitulle jäljen sillä aikaa kun minä talloin Icelle. Iitun jälki oli reilu 600m pitkä, 7 keppiä, piikku ja pari kulmaa. Vanheni puolitoistatuntia. Ilma oli kostea ja yöllä oli satanut eli periaatteessa täydellinen jäljestys ilma.Jälkien vanhetessa otettiin junnuille esineitä. Tarja oli tallonut 3 suikaletta, joissa reunimmaisissa esineet takakulmissa ja keskimmäisessä keskellä.

Urho lähti hyvin liikkeelle, ei ihan täysiä, mutta nenä auki. Teki töitä ja etsi, ylitti puunrungon, mutta palasi takaisin lähtöpisteeseen. Uusi lähetys ja nyt meni tarpeeksi syvälle ja nosti esineen. Keskisuikaleella lähti kaartamaan ja siirtyi toiseen reunasuikaleeseen ja nosti sieltä takaesineen. Vielä yksi lähteys keskisuikaleella ja sieltä tuli keskiesine. Kivasti Urho työskenteli ja into on kova esineisiin.

Iitun jana oli n. 40m. Kerran pitijarrutella vauhtia, että neiti korjasi suoraan. Jääljen kohdalla kuitenkin meni vähän yli ja ihme pyörimistä, otti sitten takajäljen ja jotenkin oli hankalaa nostaa jälki oikeaan suuntaan. Liinakin kiertyi kiven ympärille ja jarrutteli neidin menoa. Alku jäljestys oli vähän sinne päin, nenä ei niin alhaalla kuin aikaisemmin. Pysyi kuitenkin jäljellä ja nosti kepit. Ennen puolta väliä tuli piikki, jonka Iitu teki oikein, mutta sitten loppui usko ja alkoi pyöriminen ja jäljen etsintä. Kovasti tarkensi ja haki ja minä ja Anski oltiin keretty jo siirtymään piikin päälle ja sehän ei tietenkään helpottanu asiaa ollenkaan. Jälki löytyi sitten kuitenkin ja keppi heti sen perään, josta sai palkan. Tämän jälkeen jäljestys paranikin ja tarkentui huomattavasti. Loppu jälki olikin ihanaa katseltavaa ja neiti meni tasaisen määrätietoisesti nenä alhaalla. Kulmat otti hienosti ja hyvin näki yhdestä, kun Iitu meni yli nosti nenän ylös ja haki jäljen uudestaan. Itse pitää muistaa antaa liinaa sen verran, että Iitu saa työskennellä rauhassa.

Lopuksi vielä Iitulle esineet. Suikaleet tallottiin yhdeksi alueeksi. Lähetin Iitun vasemmasta reunasta tuulen alta. Tosin neiti kaartoi vielä enemmän tuulen alle, vähän alueen ulkopuolelle ja pienen etsimisen jälkeen löytyi takaesine vasemmasta kulmasta. Siirryttiin vähän keskemmälle ja uusi lähetys. Iitu lähti hyvin verkkaisesti liikkeellee, oli selvästi väsynyt. Teki kuitenkin töitä ja sai hajun keskiesineestä ja sitä sai hetken tarkentaa ennen kuin löytyi. Sitten pidettiinkin bileet ja palkaksi patukkaa ja kissan ruokaa.