Keskiviikkona oltiin Urhon kanssa taas näyttelykurssilla. Seisominen onnistuu jo kivasti ja häiriötkään eivät haittaa. Hampaiden näyttäminen ei ole lempipuuhaa, mutta muuten Urho antaa hyvin käsitellä itseään. Liikkuminen tuottaa vaikeuksia, kun pomppiminen on niin kivaa. Sitä siis treenaamme edelleen.

Perjantaina alkoi sitten Urhon kanssa HSKP:n pentutokokoulutus. Paljon oli koiria paikalla, mutta hyvin jaksoi Urho keskittyä yhdessä tekemiseen. Urho suhtautui oikein positiivisesti tätiin, joka kävi tutustumassa kaikkiin pentusiin ja antoi nätisti käsitellä itseään. Paljon kuultiin koirien kouluttamisesta ja tavoille opettamisesta. Katsekontaktia harjoiteltiin, se Urholla on jo aika hyvin hallussa. Opeteltiin myös pari temppua: jalan ali ryömiminen ja yli hyppääminen ja jalkojen ympäri pujottelu. Otettiin myös istumista ja maahan menoa. Lopuksi vielä luoksutulo. Kurssillahan on myös Urhon Stella sisko ja käytiinkin tekemässä pikkuinen lenkki treenien päälle ja sisarukset pääsivät leikkimään keskenään. Kyllä sitä kirmattiinkin ja painittiin. Illalla kotona olikin tyytyväinen ja väsynyt pikkumies.

Lauantai aamusta lähdettiin sitten ulkonäyttelytreeneihin. Harjoiteltiin sitten liikkumista isommassa tilassa. Kyllä Urhoa taas pompitutti ja vedätytti. Parhaimman tuloksen sain juoksuttamalla Urhoa löysällä hihnalla. Juostiin kolmiota ja ympyrää ja edes ja takaisin. Liikuttiin myös ryhmässä eikä Urhoa haitannut ollenkaan edessä tai takana kulkevat koirat. Liikkumista täytyy kyllä vielä treenailla, mutta hyvää harjoitusta ollaan saatu tältä kurssilta.

Illalla ajeltiin sitten Urhon kasvattajan Katin luokse treffaamaan sisaruksia. Paikalle oli päässyt Stella sisko sekä Robi ja Luca veljet. Urho oli kyllä porukan hoikin, ehkä kasvatamme hiuka ruoka-annosta. Oli kyllä kiva kuulla pentusista ja nähdä miten kukakin oli kasvanut. Komeita kavereita kaikki. Urho oli selvästi porukan rauhallisin. Kyllä se toisten perässä mennä viipotti, mutta välillä tyytyi vain katselemaan toisten menoa. Harkitseva pikkumies. Urhohan tykkää kyllä paljon painimisesta ja paikallaan möheltämisestä, ehkä sekin on opittu tapa? Harvemmin meillä juoksu- ja jahtausleikkejä leikitään, ainakaan sisällä. Vähän sitten leikkien lomassa seisotettiin koiria ja kurkittiin hampaita. Kaikki pennut ovat kyllä ihanan sosiaalisia. Kuvia yritin ottaa, mutta kaveruksilla oli vauhtia niin paljon, ettei kuvat oikein onnistuneet.

Urho, Molly-mamma ja Stella sisko liehittelemääs äippää

Molly-mamma, Urho ja Stella taustalla

Näyttelytreeniä Robi, Luca ja Urho seisomassa

Robi ja Luca veljet

Hippie ja Urho