Lauantaina lähdettiin aamusta ajelemaan Harjavaltaan ryhmänäyttelyyn, jossa tuomarina Australianpaimenkoirilla Miodrag Vretenicic, Montenegro. Vettä tietysti satoi ja kastuttiin paikan päälläkin oikein kunnolla. Urho oli onnistunut telomaan jalkansa pe iltana, mutta aamusta ei enää ontunut. Uskalsin sitten viedä sen kehään, mutta kotimatkalla kun käytiin välipissatuksella ontui poitsu taas oikeaa etujalkaansa. Nyt on vuorossa pakkolepoa.
 
Kävin koirien kanssa kävelemässä metsässä paikan päälle päästyämme. Iitu oli kuin ylienerginenkakara, piippasi ja pää pyöri vieraiden koirien keskellä. Mutta muuten käyttäytyi hienosti. Kentän laidalla Urho tapasi Trulyn, jolta oli juuri juoksut loppunut ja sekös Urhoa innosti. Ja jos ei päässyt Trulyn lähelle viisti nenä sitten maata niissä kohdin missä Truly oli ollut. Oma vuoromme tulikin yllättävän nopeasti, enkä saanut Urhoa pilvilinnoistaan mukaan hommaan. Ei esiintynyt todellakaan niin nätisti kuin viimeksi mätsärissä. Juoksi miten sattui ja nenä viisti maata. Seisomisessakin pää pyöri minkä kerkesi, mutta eipä välittänyt mitään tuomarin ronklaamisesta. Tästä huolimatta Urho sai EH:n, johon olemme enemmän kuin tyytyväisiä.

Urhon arvostelu: Good size, body should be longer, typical head, correct bite & neck, tail is not correct placed and carried, good angulations, movement is not correct, good coat.





Tuomari toimi hyvin ripeästi ja juoksutti jokaista juuri saman verran. Urholla taisi sitten vaikuttaa se kipeä jalka liikkumiseen, vaikken sitä itse huomannut. Eikä siitä kyllä kukaan muukaan mitään maininnut. Harmi, että juuri nyt loukkasi jalkansa, kun muuten Urho liikkuu tosi nätisti. Urho oli avointen urosten neljäs.
Iitu oli oikein energisellä tuulella ja selkeästi yritti purkaa pientä hermostuneisuuttaan hihnassa riekkumiseen. Tästä saikin Iitulle huomauttaa joka kerta, kun lähdettiin juoksemaan. Muuten Iitu esiintyi nätisti ja antoi katsoa hampaat, eikä välittänyt muista koirista kehässä. Iitu sai myös EH:n, mikä yllätti täysin.

Iitun arvostelu: Good size, good proportions, good temperament, typical head, correct bite, ears are not correct carried, correct neck, backline is not correct, good angulations, good movements & handling & coat.



Iitu oli avointen narttujen toinen. Arvostelussa ei siis mitään mainintaa neidin värityksestä tai silmästä. Ja mikä tärkeintä molemmat koirat olivat rodunomaisia lähestyttäessä. Kannatti käydä pyörähtämässä Harjavallassa vesisateessa.