Nyt on kennelyskät yskitty ja muutenkin koirat pitäisi olla kunnossa. Iitulla jatkuu Propalin lääkitys, eikä pissoja ole sisälle tullut. Päästiin pitkästä aikaa treenailemaan. Viime sunnuntaina tottisteltiin Anskin ja Tarjan kanssa Luukissa. Häiriötä oli todella paljon, kun ilma oli hieno. Tämä tuotti Urholle vaikeuksia, keskittymiskyky ei ollut parhaimmillaan. Otettiin seuraamista Anskin käskyttämänä ja saatiin ihan kivaakin pätkää. Urho parantaa kuitenkin suoritustaan aina treenien edetessä. Loppuun luoksetulo ja eteenmeno, jotka vauhdikkaat. Iitun kanssa seuraamista imuttaen, joka meni ihan mukavasti. Eteenmeno imuttamisesta, vauhdikas.

Tiistaina kävin itsekseni tottistelemassa Luukissa. Urholla edelleen keskittymisvaikeuksia. Seuraamista käännöksillä, nopeuden vaihteluita, pysähdyksiä. Jättävät meni ok käsiapujen kanssa. Luoksetulo ja eteenmeno hyvät. Iitu jatkoi imuttaen seuraamista ja otettiin myös jättäviä itse juosten ja peruuttaen edellä. Seisomisessa oli vaikeuksia malttaa pysyä paikoillaan, ennen palkkausta. Luoksetulo ja eteenmeno vauhdikkaat.

Keskiviikkona ajeltiin Urhon kanssa Kirkkonummelle Suskin oppeihin. Kerroin ongelmastamme eli Urhon keskittymiskyvyttömyydestä sekä siitä, etten saa sitä "heräämään" hommiin. Aloitettiin ilmottautumisella Anskin ja Rikun kanssa. Yllättäen tämäkin oli Urholle haastava juttu. Pojat eivät ole nähneet pitkään aikaan ja Riku on kastroitu tänä aikana, tiedä sitten haisiko Riku jotenkin erilaiselle ja Urho ihmetteli tätä. Muutenkin Urholla on kyllä selvästi näkynyt miehistyminen, joten se varmasti vaikuttaa tähän keskittymiskyvyttömyyteen. Saatiin onnistunut ilmottautuminen ja alettiin hommiin.

Otettiin seuraamista Suskin käskyttämänä. Käännöksiä, nopeuden vaihteluita, pysähdyksiä, alustan vaihdoksia, esteiden lähestymistä ja niiden lähellä pyörimistä. Saatiin hienoja ja pitkiä seuraamispätkiä alku herättelyn jälkeen. Urho ei tällä hetkellä välitä mun sanallisesta huomauttamisesta, mutta nypytys ja väärän toiminnan stoppaaminen herättää huomion jotenkin. Itse pitää olla tarkkana mitä vaatii ja kehuu/palkkaa vain juuri oikeasta suorituksesta. Ja tietty pitää osata kertoa milloin koira tekee oikein ja milloin väärin. Urho on kyllä hyvä treenikoira, kunhan saadaan "aivot" taas mukaan hommaan.

Torstaina oli sitten agitreenien vuoro. Urho oli ihan fiiliksissä ja saatiin todella hyvät treenit aikaan. Aloitettiin perussarjalla, jossa rimat toisesta päästä 35cm. Harjoituksen aikana Ulla vaihteli rimojen asentoja. Urho hyppäsi hyvin ja vauhdikkaasti. Keskittyi tekemiseen ja katsoi matalammat puolet, josta pääse helpommalla yli.

Kaarroshyppyä ollaan tehty viimeksi toissa kesänä, mutta Urho muisti harjoitteen hienosti. Tässä rimat 20cm. Kerran piti varastaa suoraan palkalle, muuten teki nätisti töitä. Vasemmalle kaartaminen oli vähän helpompaa kuin oikealle.

Rataharjoitus meni tosi mukavasti ja Urho kuunteli hyvin ohjausta. Muuri (2) ylitettiin suhinalla, josta tiukka käännös vasemmalle putkeen. Putkelta eteen lähetys hypylle, jota otettiin muutamaan kertaan palkka hypyn takana. 5-8 esteet kuunteli hyvin. 9 hypyllä tehtävää niistoa otettiin muutamaan kertaan, koska se oli itselle vaikeampi ja tässä niiston jälkeen vaihdettiin ohjaus vasemmalle puolelle, että koira lähtisi helpommin oikeaan päähän putkea.


Perjantaina oltiin vielä Anskin kanssa Luukissa. Urholle seuraamista Anskin käskyttäessä. Edelleen haasteena keskittymiskyvyttömyys, mutta kyllä se siitä lähti. Mitä nyt välillä unohduttiin palkkauksen jälkeen pissoja nuoleskelemaan. Jättävät ensin käsiavulla ja sitten ilman, ok. Nopeampaahan Urho saisi vielä liikkeet suorittaa, mutta teki hyvin omalla tasollaan. Seisomisessa käsiavun poisjättäminen aiheutti istumisen tarjoamista, joten häivytin käsiapua hiljakseen ja niin se homma toimi. Luoksetuloja läheltä ja siinä pitää muistaa nami laittaa liivin vetoketjun päälle, jotta ei hae palkkaa kädestä ja tule sen takia vinoon. Luoksetulo kaukaa hyvin vauhdikas ja eteenmeno hieno. Teki valmistelevan osuuden hienosti, vaikka jouduimme odottamaan perusasennossa aika kauan kun ihmisiä pyöri parkkiksella.

Otettiin vielä erikseen Rikun kanssa ilmottautuminen, joka oli taas hiukan haastava Urholle. Meni kuitenkin paremmin kuin keskiviikkona. Sitten pojat paikkamakuuseen vierekkäin. N. 5min olivat, välillä kävin palkkaamassa ja korjaamassa Urhon asentoa, kun heitti toiselle lonkalle ja laittoi etutassun rinnan alle.

Iitulle seuraamista. Ensin imuttaen ja sitten alettiin nostamaan kättä kunnolla. Vähän ehkä edisti, mutta pysyi suorana. Tämä riittäköön meille. Käytiin vielä ampumassa Iitulle. Ensin seuraamisen yhteydessä 2x2 laukausta. Imuttaen, mutta pidin kättä ylempänä eikä Iitu reagoinut paukkuihin. Sitten paikkamakuu niin, että laitoin namit sen rinnan alle. Otettiin myös 1 laukaus näin ja Iitu oli hiljaa ja rauhallinen. Ajatuksena olisi jatkaa ampumista niin, että Iitulle ammutaan treeneissäkin pääsääntöisesti kokeenomaisesti 4 laukausta, 2 seuraamisessa ja 2 paikkamakuussa. Ja namit paikkamakuussa rinnan alle ja vapautus palkalle vaihtelevasti.