Keskiviikkona Emman ja Stellan kanssa sirkuskentällä tokoilemassa. Iitu pääsi ensin hommiin ja tietty siellä treenaava ryhmä alkoi juuri ampumaan. Odoteltiin sitten vähän sivummalla, mutta paukahdukset kuuluivat aika kovina ja Iitun piti niille haukahtaa. Draivia tuntui neidillä riittävän taas tämän jälkeen ja haukku oli herkässä koko ajan.

Avon liikkeitä otettiin ja kaikki meni hyvin. Seisominenkin onnistui taas joka kerta. Kapulaa noutaessaan piti vähän haukahdella. Kentällä treenaavista muista koirista ei tarvinnut välittää ollenkaan.

Urho pääsi sitten Stellan jälkeen hommiin. Otettiin perusasentoa ja seuraamista. Seuraaminen oli aika hienoa ja enää en ole nameilla houkutellut ollenkaan, vaan palkannut vasta oikean suorituksen jälkeen. Jättävistä maa ja seiso meni hyvin. Luoksetulo oli vauhdikas.

Käytiin vielä Stellan ja Urhon kanssa koirapuistossa leikkimässä ja Urho tulee vielä hienosti toimeen toisten urostenkin kanssa. Emman jo lähdettyä kävin vielä koirien kanssa pikku lenkin ja hienosti saatiin ohitettua muutama koira.

Perjantaina sitten päästiin ensimmäistä kertaa Veikkolaan uuteen halliin treenaamaan. Siellä oli sopivan lämmin ja lattiamateriaali oli mukavan pehmeää tekonurmea.

Urho pääsi ensimmäisenä hommiin, kentän toisella puolella oli agitreenit meneillään ja möykkää siis riitti. Aluksi Urho otti häiriötä tästä, mutta pian alkoi keskittyä vaan tekemiseen ja unohti kaiken muun. Perusliikkeet otettiin, liikkeestä istuminen ei meinannut onnistua millään, vaan tarvitsi kunnon avun onnistuakseen. Ruutua otettiin pari kertaa namipurkilla ja nyt löytyi sitä vauhtiakin. Paikkamakuussa pysyi hyvin ja kävin kiertämässä Urhoa pariin otteeseen, välillä tosin palkaten. Alohyppy onnistui ilman targettia hienosti. Kaukojen liikeratoja otettiin myös.

Iitun kanssa avoimenliikkeitä ja mukavasti meni häiriöistä huolimatta. Vauhtia neidillä riitti ja haukku oli taas herkässä, niin hypyssä kuin noudossa. Seuraamista otettiin pitkät pätkät, mutta hyvin Iitu jaksoi sitä tehdä. Kaukot ok, jättävät maa/seiso hyvät. Luoksetulo vauhdikas. Ruutua otettiin ensin kaukaa pallolla, lähti vauhdilla ensimmäsellä käskyllä. Sitten otettiin näyttöruutua, joka ei oikein onnistunut ja tämän jälkeen ei ruutuun enää lähdetty ensimmäisellä käskyllä kauempaakaan, vaikka pallo oli houkuttimena. Vasta käsiavun saatuaan irtosi ruutuun.

Lauantaina oman tottisryhmän treenit Luukissa lumisateessa. Iitu pääsi viimeisenä tottistelemaan ja otettiin pätkä seuraamista ja jättävistä maa/seiso, jotka onnistuivat hienosti. Noudossa piti taas kapulalle haukahtaa ja kaukot meni kivasti.

Urho pääsi illalla tokoilemaan atd-hallille. Vakivetäjämme ei paikalle päässyt, vaan treenit veti Wille. Aloitettiin paikkamakuulla, jota inhoan ottaa ihan aluksi. No kerran Urho sieltä nousi, mutta takaisin palautettuani pysyi lopun rauhallisesti paikoillaan 3 min. Harjoiteltiin seuraamisen liikkeelle lähtöjä niin, että koira on heti alusta mukana. Urholta tämä onnistui hyvin ja oman äänen käyttö vaikutti positiivisesti mukana oloon.

Sitten jokainen näytti vuorollaan liikkeestä maahanmenon. Urho ei ollut ihan mukana ekassa lähdössä, eikä mennyt maahan. Toisella yrittämällä homma onnistui hienosti. Keskusteltiin siitä, että koiralle voi kertoa eri tavoin mikä liike on seuraavaksi vuorossa ja näin valmistaa koiraa tulevaan liikkeeseen. Seuraavaksi seurailtiin ja otettiin käännöksiä käskytysten mukaan ryhmänä. Urho sai kehuja käännöksistään ja takapään käytöstä, tosin vauhtia käännöksiin saisi vielä tulla. Tosi pitkiä pätkiä tuli otettua seuraamista tässä harjoituksessa ilman palkkaa, mutta Urho kesti hienosti.

Harjoiteltiin myös kuinka koiraa valmistetaan luoksetuloon, jätettäessä se odottamaan. Omalla äänen sävyllä pystyi tässäkin vaikuttamaan paljon koiran valmiuteen lähteä luoksetuloon käskytettäessä. Innokkaalla "odota" käskyllä Urhon sai räjähtävämpään luoksetulon lähtöön. Loppuun käytiin vielä läpi kaukoja ja otettiin liikeratoja, jotka tuottavat mulle vaikeuksia. Vihjeeksi sain harjoitella liikeratojakin edestä päin palkaten, niin koira ei ainakaan liiku eteenpäin. Eipä auta kuin harjoitella.