Iitun kanssa Tuuloksessa ensimmäisissä tokokisoissa, tuomarina Jaana Tala. Anski tuli paikalle meitä tsemppaamaan ja Tarja oli Ice:n kanssa myöskin kisaamassa. Iitun viimeaikaisten keksintöjen takia ei kovin suuria suorituspaineita ollut, mutta ainahan neidin käytös mietityttää. Mutta Iitu yllätti todella positiivisesti. Iitu oli rento, eikä välittänyt vieraista koirista lähes ollenkaan.  Alkupuheita kuunneltaessa Iitu rähähti valkkarille, joka tuli takaa liian lähelle nuuskimaan. Se oli vain hyvin pieni rähähdys ja sen jälkee Iitu taas rauhoittui eikä enää välittänyt valkkarista, vaikka se häsäsikin meidän takana.

Päivä oli taas aika lämmin, ei kuitenkaan onneksi niin paha kuin viime päivät ovat olleet. Ensin aloitettiin luoksepäästävyydellä sekä paikkamakuulla. Iitu oli toisessa 4 koiran ryhmässä ensimmäisenä. Kehään mentäessä tuomari tarkasti tatuoinnin sekä juoksun, eikä Iitu siitä välittänyt ollenkaan. Hienosti myös malttoi odottaa muitten kehään saapuumista, ei minkäänlaista kierrosten kasvattelua vieraista koirista.

Kuvaaja Anski

Luoksepäästävyys 10 Iitu pysyi hienosti istumassa, eikä välittänyt ollenkaan tuomarin kosketteluista.

Paikkamakuu 9 ½             Puolipistettä meni hitaasta maahanmenosta, jossa jo mietin että noinkohan menee ensimmäisellä käskyllä maahan ollenkaan.

Seuraaminen kytkettynä 9   Iitu koski osassa käännöksissä minuun ja siitä pisteen menetys. Nopeuden vaihdoissa ei myöskään ollut ihan skarppina, joka oli oma vikani koska en antanut uutta seuraa käskyä, kun jostain keksin yht'äkkiä ettei mitään lisäkäskyjä saa antaa kesken suorituksen.

Seuraaminen taluttimetta 9½   Sama kuin edellisessä. Yhdessä täyskäännöksessä koski minuun ja juoksussa ei ollut ihan mukana, koska en uskaltanut antaa seuraa käskyä.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10   Taisi olla aika nappi suoritus?

Luoksetulo 6        Tätähän liikettä pelkäsinkin ja Iitu tuli vasta toisella käskyllä luokse, onneksi sentään tuli.

Seisominen seuraamisen yhteydessä 9   Ei mitään muistikuvaa mihin meni piste.

Estehyppy 0      Meidän "varmaliike". Ensimmäisellä käskyllä lähti suorittamaan, mutta ei hypännyt. Toisellä käskyllä tuli takaisin perusasentoon ja kolmannella sitten suoritti hypyn ja loppuliikkeet täydellisesti. Ei mitään hajua miksi näin kävi? Tuomarikin kyseli, että mikäs nyt tuli? Ei kai ennen ole tätä tehnyt? No ei ole, ei.

Kokonaisvaikutus 10   Tästä olen todella tyytyväinen. Tuomari sanoikin meidän yhteistyön olevan kivaa katseltavaa.

Kokonaispisteet 160,5 eli nipinnapin saatiin 1 tulos, mutta se oli kyllä enemmän kuin osasin edes odottaa.

Jälkikäteen pisteitä katsellessa hiukan kirpaisi tuo hypystä saatu 0. Iitun normisuorituksella kun oltaisiin oltu kiinni alokasluokan parhaissa pisteissä. Mutta Iitun hillitty käytös kruunasi kaiken! Muutenkin olen todella tyytyväinen yhteistyöhömme. Iitun rauhallisuuden takia siihen pystyi luottamaan täysin ja suoritusten välissä sain kehuttua Iitua ja samalla vähän nostamaan sen intoa. m Ehkä tästä uskaltaa kohta jo mennä avoluokkaan kisaamaan? TK1 ei lähdetä edes hakemaan. Tuomari kehui muuten kokeen hyvää tasoa, kun 9/15 koirakosta sai aloluokassa 1 tuloksen.