Perjantaina Anskin kanssa Luukissa. Urholle talloin 180 askeleen namijäljen, jossa alussa ja lopussa muutama kasa ja muuten lähinnä 1 nami/askel. Jälki sai vanheta hetken ennen sen ajamista. Urho jäljesti taas todella hienosti, askel askeleelta ja namit söi tarkasti. Olisi vielä jatkanut mielellään jäljestämistä, eikä oikein halunnut pysähtyä loppuapalkalla. Ensimmäistä kertaa oli käytössä uudetä jälkivaljaat ja hyvin tuntuivat toimivan.

Iitulle käytiin sitten ampumassa ja ottamassa tottista. Ensin jäi paikkamakuuseen ilman ampumista ja pitihän sitä vähän piipitellä aluksi. Tämän jälkeen seuruuta, joka parantunut ja parani edelleen mitä enemmän sitä hinkattiin ja Iitun kierrokset laskivat tai sai koottua itseään. Jättävissä aletaan sitten jatkossa treenaamaan kaikkia 3 pk-liikkeiden järjestyksessä. Istuminen tuotti ongelmia, mutta sitä ei tokoilun takia ollakaan treenailtu. Luoksetulo oli jees ja sitten otettiin vielä vauhtilähtöjä. Hypyt meni hienosti ja samoin eteenmeno pallolle.

Illalla ajelin vielä halille ja siellä treenailin vanhoja tuttuja juttuja. Urho ei suostunut puomia tekemään, joku jänskätys vaihe siinä. Pitää ottaa paremmat herkut ensi kerralla, frolicit eivät oikein herralle kelvanneet. Rengasta otettiin pitkästä aikaa.

Sunnuntaina ensin Tarjan kanssa Halkolammella tekemässä janatreenit. Talloimme toisillemme 3 janaa kepeillä. Ihmisiä oli tietty liikkunut jo alueella, joten niistä ei tietoa miten häiritsivät työskentelyä. Iitun lähdöt olivat suht hyviä, mutta jostain syystä lähti taas kääntyilemään jompaan kumpaa suuntaan. Tosin maastot olivat hankalempia kuin mitä ollaan aikaisemmin otettu. Oli ylä- ja alamäkiä ja puunrungon ylitys. Puunrungon Iitu ylitti vauhdilla se ei tuottanut ongelmaa. Viimeisellä janalla nosti varmasti lähellä kulkevan sienestäjän jäljen, koska oli todella tarmokkaasti etenemässä sitä pitkin. Uudella lähteyksellä nosti sitten oikean jäljen, joka oli edempänä.

Sitten siirryttiin Luukin parkkikselle Anskin ja Pirjon seuraan. Käytiin tallomassa 3 suikaletta ja Urho pääsi ensimmäisenä hommiin. Kova oli into pojalla ja ensimmäisellä lähdöllä vetoa oli aika paljon ja pidin pannasta kiinni. Esineet olivat siis valmiina joka suikaleella. Paine taisi olla liian kova Urholle, koska ensimmäinen lähtö tyssäsi ja se kääntyi heti takaisin päin. Uusi lähetys ja pidin kättä kaulalla niin kuin ennenkin ja nyt poika lähti vauhdilla esineen hakuun. Pienen etsimisen jälkeen esine löytyikin takarajalta. 2 muulla suikalleella lähdöt onnistuivat pannasta kiinni pitäen hienosti ja esineet löytyivät. Urho luovutti myös esineet hyvin.

Aikuisille koirille tallottiin suikaleet yhteen ja esineet laitettiin molempiin takakulmiin sekä keskelle aika eteen. Iitulla oli taas kivaa ja vauhtia riitti, mutta työskenteli hyvin. Ensin löytyi esineet molemmista takakulmista ja sen jälkeen, vaikka Iitu työskentelikin koko ajan ja risteili hienosti alueella. Työskentelyn lomassa Iitu löysi sitten avonaisen pussin, jossa oli esineitä ihan ruudun reunalta ja toi sieltä esineen. Ensi kerralla pitää olla tarkempi, ettei jätetä esineitä lojumaan pitkin poikin. Loppujen lopuksi käytiin hakemassa haju esineeltä, joka oli ison kuusen juurella varvikon seassa. Jostain syystä tämä paikka tuotti jokaiselle koiralle vähän hankaluuksia. Positiivista, että Iitu ei luovuttanut vaan jatkoi työskentelyä ja kävi koko alueen hienosti läpi.

Sitten Iitun kanssa pikatottista parkkiksella eli otettiin henkilöryhmää. Seuraaminen oli hienoa, eikä ihmisistä välitetty vaikka olivatkin ihania tuttuja. Anskin läsnäolo on nykyään Iitulle suuri ilonaihe ja hankaluuksia tuottaakin pysyä kuosissa Anskin lähettyvillä. Lopuksi käytiin vielä Tarjan ja poikien kanssa lenkillä.