Halkolammella aamusta. Anski talloi Iitulle reilun alokasluokan jäljen, 6 keppiä, 2 palloa ja nameja siellä täällä. Jälki vanheni parisen tuntia ja ilma oli leuto, sumuinen.

Jana 30m ja tällä kertaa keskityttiin molemmat kunnolla. Liinan loppupään kiersin käden ympärille, että huomaan missä vaiheessa liina loppuu. Iitu odotti hienosti käskystä ja jälkietsi käskyllä lähti etenemään suoraan janaa pitkin. Odotin liinan loppuun asti ennen kuin lähdin perään ja Iitu nosti jäljen hienosti.

Iitun jäljestäminen oli välillä hienoa nenä maassa työskentelyä, mutta välillä taas nenä nousi. Se on vaan niin Iitun tapaista tuo nenän nostaminen ja jäljen päällä siksak meno. Suurimman osan kulmista otti hienosti ja kaikki kepit ilmaisi. Sammalikkoon piilotetut pallot löytyivät myös hienosti. Iitulta hyvä jälki, mutta yritetään vielä ensi kerralla saada nenää pysymään paremmin alhaalla piilottamalla jäljelle filmipurkkeja ruokapalkalla. Jana oli tähän mennessä tehdyistä paras. Motivaatiota löytyi myös taas ja vauhti oli sopiva.

Esinetreenissä oli tallottu 3 suikaletta. Urho pääsi ensimmäisenä hommiin ja kaikilla suikalailla tehtiin näkölähtö, jonka jälkeen Urho käännettiin poispäin suikaleelta. Ekalla suikaleella jätkä jäi vähän keskivaiheille etsiskelemään, mutta uudella lähetyksellä eteni suikaleen takaosaan ja löysi esineen. Vauhdilla oli palauttamassa, mutta sitten iski hirveä kakka hätä ja sinne suikaleen reunaan piti tarpeet käydä tekemässä. Sen jälkeen Urho nosti esineen ja toi sen hienosti. Toisilla suikaleilla Urho lähti paremmin takaosaan ja toi sieltä hienosti esineet. Esineiden luovutus on myös parantunut, kun otan pari askelta taaksepäin ja Urho joutuu todella tuomaan esineen lähelle. Ensi kerralla ennen hommiin ryhtymistä täytyy Urhon kanssa käydä kävelemässä erisuunnassa, että malttaisi tehdä tarpeensa. Nytkin pojalla oli mielessä vain hommiin pääsy, eikä se malttanut edes pissata matkalla suikaleille.

Iitu oli kolmantena suoritusvuorossa ja tällä kerta treeni oli sille helppo. Nyt Iitu toimi suikaleilla niin kuin yleensä on toiminutkin. Keskimmäisellä suikaleella esine oli keskivaiheessa, mutta Iitu pysähtyi kuin seinään sen kohdalla ja nosti esineen hyvin. Hieno suoritus pitkästä aikaa.

Kaikki koirat treenattuamme ajeltiin vielä Luukkiin isolle parkkikselle tekemään Urholle peltojälki. Jälki oli 130 askeleen pituinen ja possua oli taas alussa ja lopussa kasoina ja välillä joka askeleella 2kpl. Itse jäljestäminen meni taas paremmin, eikä niin hirveällä vedolla. Urho söi lähes joka askeleelta namit ja tarjosi taas lopussa maahanmenoa loppupurkilla. Hyvin ollaan päästy eteenpäin Urhon kanssa.

Illalla Urho pääsi vielä riekkumaan Vinski bortsun kanssa. Siitähän oli jo tovi aikaa, kun pojat viimeksi tapasivat, mutta hienosti pojat olivat. Kyllä sitä juostiin ja painittiin. Pojille ammuttiin myös leikkien ohella, eikä se poikia hetkauttanut suuntaan eikä toiseen.