Keskiviikkona oli viimeinen toko kerta Riitan opeissa. Treenit alkoi perusasennon ja kontaktinpito harjoituksella. Riitta tuli koirakon eteneen, meni kyykkyyn ja hihkui koiralle. Iitu ei malttanut olla käymättä moikkaamassa Riittaa, noh suotakoon tämä Iitulle joka ei yleensä vieraista ihmisistä välitä. Tosin Iitu varmasti liittää Riitan ihanaan tottisteluun ja siksi tästä tykkää.

Sitten paikalla istuminen, joka meni hyvin. Paikkamakuussa Riitta käskytti jokaisen koirakon erikseen maahan ja ylös. Iitu makoili rauhassa, vaikka Riitta kävi kävelemässä koirien välistä. Istumaan nostettaessa Riitta antoi hämäyskäskyjä koirille eli istu/sivu, mutta Iitu pysyi hyvin maissa nousi vasta multa luvan saatuaan.

Otettiin sitten jättävät ryhmätreeninä niin, että rivissä kuljettiin ja Riitta käskytti. Jokainen sai ottaa ne jättävät mitkä halusi. Me teimme istu-maa-seiso. Kerroin aina ennen liikkeen alkua mikä liike on vuorossa ja Iitu kuunteli hienosti ja suoritti liikkeet oikein, ei siis ottanut häiriötä muista koirista tai niiden käskytyksistä.

Kaukoja tehtiin ringissä ja otettiin ihan vaan liikerata harjoituksia, jotka meni ok. Nyt pitäisi vaan jotenkin päästä tässä eteenpäin. Ruutua treenattiin vuorotellen. Ensin palkattiin keskikohdan löytämisestä ja se onnistui Iitulta hyvin. Pidemmältä matkalta, neiti kääntyi jo ennen ruutua katselemaan josko olisi oikeassa kohdassa, mutta kun ei kehua tullut jatkoi matkaansa ruutuun. Sitten tuotiin hyppy ruudun viereen ja tarkoituksena oli katsoa kuunteleeko koira käskyjä. Ensin otettiin ruutu, mutta Iitu se taisi mennä hypylle. Hyppy veti siis kovasti puoleensa, jota en yhtään ihmettele, se on kuitenkin paljon varmempi liike kuin ruutu. Kävin näyttämässä ruudun ja niin sinne sitten mentiin. Näitä täytyy tehdä useammin.

Lopuksi meillä oli vielä temppurata. Ensin koira piti ohjata ruutuun, sieltä hypylle, siitä luoksetulo ja pysäytys ja joka kaukoliike. Iitu irtosi hyvin ruutuun, mutta hypyllä kiersi estettä eli teki kiertoleikkiä. Parin kierron jälkeen kutsuin luokse ja pysäytin, jossa pysähtyminen oli hieno ja sitten taas luokse. Iitu kuumui ja komensi, kun ei tarkalleen tajunnut mitä piti tehdä, joten täytyy kesällä järjestellä tämmöisiä temppuratojakin neitokaiselle päänvaivaksi.