Perjantaita vietettiin taas Luukissa vesisateessa treenaten. Anski järjesti meille "kokeenomaista" treeniä. Todella hyvää teki, omat pasmat meni heti sekaisin kun piti ajatella kunnolla mitä ollaan tekemässä. Tällä tyylillä voisi alkaa treenit vetää usein. Tarja Icen kanssa meidän parina.

Ensin ilmoittauduttiin koirat vapaana. No sehän ei sinällään ole enää ongelma, kun koirat tuntevat toisensa jo hyvin. Iitu jostain syystä nousee helposti seisomaan perusasennosta. Paineistuuko vai eikö vaan viitsi. Toki se myös innostui, kun Anski vilkaisikin sitä tai kehui. Lisää harjoitusta ja paljon. Paremmin meni kuitenkin kun vaihdeltiin paikkoja pariin kertaan.

Iitu pääsi ensin paikkamakuuseen ja merkistä maahan. Kävelin 30 askeleen päähän  ja hienosti pysyi koko ajan paikallaan, vaikka vettäkin tuli reippaasti. Ice teki lähinnä vain seuraamista eli luoksetuloja ym. vauhdikkaita liikkeitä ei päästy kokeilemeen. Aikaa en katsonut, mutta kyllä se yli 5min. makoili paikoillaan. Käskystä annoin kehoituksen istu ja hyvin hitaasti Iitu nousi. Tehtiin sitten uusi perään ja se oli jo nopeampi. Tässäkin voisi ottaa patukan mukaan, että nopeutuisi.

Iitun vuoro päästä hommiin. Ensin Iitu istumaan ja vein pallon eteenmenoa varten ämpärin päälle ja lähetys heti perään. Vauhdikkaasti laukaten lähti pallolle, sitten jätettiinkin pallo taas odottomaan viimeistä eteenmenoa. Ensin leikittiin ja heräteltiin neitiä. Sitten seuraamista patukan kanssa. Iitu osaa teknisesti suht hyvin liikkeet, mutta vauhti puuttuu. Ja se luultavasti ainakin osaltaan johtuu siitä, että tottistreeneissä se on pitänyt pitää hyvin rauhallisena ja hallinnassa räyhäämiisensä takia. Anskilta saatiin seuraamiseen hyvä vinkki eli patukka kädessä ja välillä vapautus pyöräytys patukalla/"hetsaus" ja patukka taas selän taakse ja jatketaan seuraamista ja sitten vapautus patukalle. Tätä täytyy itse harjoitella, koska se ei onnistunut ihan luonnostaan. Vasemmalle käännöksiä tehtiin ja patukka lensi heti käännöksen jälkeen taakse, ihan ok.

Jättävistä otettiin istumista, josta ei sitten tullutkaan mitään. Iitu ei ollut ikinä kuullutkaan sanaa istu. Tätä sitten hinkkailtiin ja palkkasin patukalla heti kun istahti, Iitu meinasi tarjota vain seisomista. Nyt tehdään sitten vaan istumista hetken ja täytyy palata pallopalkkaan, kun sillä saatiin aikanaan nopeutta liikkeeseen. Luoksetulolla jätin Iitun maahan ja kutsuinluokse. Laukalla tuli reippaasti ja kivasti eteen.

Nouto oli taas aika hauska. Jätin Iitun istumaan ja vein kapulan paikoilleen, lähetyskäsky "nouda" ja Iitu istuu paikoillaan katsoen minuun, että mitä hä? Toinen käsky, ei mitään vaikutusta. Kolmas käsky, ei vaikutusta ja tässä vaiheessa sitten nauratti jo reilusti. Neljännellä käskyllä ja käsi avulla lähti hakemaan kapulaa. Kapulan nostettuaan lähdin peruuttamaan ja vedin patukalla oikealle paikalle. Uusi yritys ja tällä kerralla heitin kapulan ja homma meni jo normaalilla tavalla ja luovutus oli myös ok patukalla ja peruuttamalla autettuna. Aika mainio neiti taas, kuka vedättää ja ketä?

Lopuksi vielä eteenmeno pitkällä matkalla niin, että kauempaa näytin palloa ja sitten otettiin pikkupätkä seuraamista ja sitten lähetys. Vauhtia olikin sitten jo mukavasti. Autolla sai kunnon ruokapalkan ja sitten huilimaan.

Urho pääsi vuorostaan leikkimään. Urhohan oli tainnut kuumua kivasti autossa, kun ulvoskeli siellä meidän perään. Olin juuri hakenut postista paketin, jossa oli kaninkarvadummy ja senhän Urho bongasi liivin takataskusta. Tämä oli varmaan parasta leikkiä Urholta se oikein veti ja tappoi uutta ihanaa lelua ja saalistikin sitä. Laitoin toisen samanlaisen tilaukseen, että saadaan kahden lelun leikkejä tehtyä.

Iitulle käytiin sitten vielä ampumassa kentällä. Anski jäi taas alkupään metsikköön ja me mentiin Iitun kanssa kentän loppupäähän. Neiti maahan ja 2 ekaa paukkua syöttäen. Loput niin, että ruoka edessä ja joutui odottamaan paukun ajan ja sitten vapautus palkalle. Iitulta ei mitään reagointia eli hienosti meni.