Maanantaina osallistuttiin Iitun kanssa Riitta Korrin tokokoulutusrupeamaan tokotuttujen kanssa. Treenit pidettiin Paippisissa koulun kentällä eli meille ihan vieraassa ympäristössä. Olin ajoissa paikalla ja käytiin sitten Iitun ja Urhon kanssa kävelyllä ja otettiin Urhon kanssa vähän tottistakin.

Aloitettiin Urhon kanssa leikkimisellä pitkästä aikaa ja herrahan leikki ihan kunnolla pupudummylla. Saalisti ja tapporavisteli ja toi lelua luokse. Lopetettiin niin, että Urholle jäi vielä hinku leluun. Sitten otettiin seuraamista imuttaen käännösten kanssa. Ihan ok meni. Istu, maa, seiso meni myös mukavasti ja myöskin jättävinä maa ja seiso. Urho saikin huilia "tositreenien" ajan. Välillä kuului surullista ulvontaa, kun Urhokin olisi halunnut tulla treenailemaan lisää. Pitäisiköhän tuohon puuttua jotenkin tässä vaiheessa?

Iitu oli taas rento neitokainen, mutta kuitenkin teki hommat innoissaan ja reippaasti. Aletaankohan me löytää tasapaino hermojen kestävyydessä? Treenikerta alkoi sillä, että mentiin riviin ja jokainen näytti vuorollaan kuinka koetilanteessa valmistelee koiran ja aloittaa liikkeiden suorittamisen. Me oltiin ekana vuorossa ja hiukan leikittiin patukalla ja sitten kehään ja luvan saatua seuraamista pari metriä. Hienosti meni ja Iitu oli alusta innokas ja hereillä.

Seuraavaksi siirryttiin Riitan ympärille muutaman metrin välein koirat perusasennossa. Nyt Riitta kävi jokaisen luona häiriköimässä lelulla ja koiran piti säilyttää kontakti. Iitulle tämä oli hiukan vaikea, kun liikkuva lelu olisi ollut niin ihana. Pysyi kuitenkin paikoillaan ja vilkaisun jälkeen tarjosikin taas kontaktia. Sama homma tehtiin niin, että koirat piti käskyttää maahan vuoronperään häiriönalaisina, Iitu toimi hyvin. Sitten jätettiin koirat makuulle ja kuljettiin ristiin rastiin koirien keskellä ja parin minuutin päästä siirryttiin takaisin koirien luokse ja vuoronperään käskytettiin koirat istumaan. Tämäkin meni Iitulta hienosti. Seuraavaksi käännyttiin koirien kanssa täyskäännös ympyrässä ja jätettiin koirat makaamaan ja otettiin kaukokäskyjä. Vaihtelin etäisyyttä Iituun ja joka kerta Iitu reagoi nopeasti ja paikalla pysyen käskyihin maa ja istu.

Harjoitus vuorossa oli luoksetulo ja pysähtyminen. Mehän ei olla liikettä aikaisemmin tehty. Kerroin meidän tilanteen luoksetulojen suhteen ja tehtiin sitten niin, että en käyttänyt ollenkaan harjoituskessa luosketulo käskyämme, vaan käskytin Iitua vaan nimellä ja vartaloavulla. Ja niinhän se neiti lähti laukalla liikkeelle ja pysähtyi seis käskyyn, josta lensi pallo. Pari kertaa otettiin tätä liikettä. Riitta kertoi, että liikkeestä pysäyttämistä kannattaa harjoitella leikinomaisesti niin, että opettaa koiran kiertämään esim. puun ja ottaa siinä pysäytyksiä. Näin ei pilaa luoksetuloa tai liikettä yleensä ja moni koira saa vauhtia tuosta kiertämisestä.

Lopuksi otettiin sitten ruutuun lähetystä. Tätäkään ei olla koskaan treenattu ja tehtiin sitten niin, että vein patukan ruutuun ja lähetin Iitun ruutu käskyllä ja käsi avulla. Hyvin eteni patukalle ja pari kertaa otettiin tätäkin liikettä. Todella hyvä treenikerta ja saatiin hienoja onnistumisia. Ensi viikkoa odotellessa.

Tiistaina Urho pääsi Luukissa leikkimään kahdeksi tunniksi Vinski bortsun kanssa. Vauhtia kaksikolla riitti, välillä juostiin ja välillä maattiin päällekäin ja kalisuteltiin hampaita. Ihanaa katseltavaa.

Iitun kanssa tokoiltiin sitten kotona. Aloitettiin kaukoilla ja vaihtelin matkaa ja palkkasin epäsäännöllisesti. Hyvin totteli joka käskyllä. Jättävät maa ja seiso ok, seisomisessa meinaa välillä kääntyä kun kuljen sen taakse. Koitin seis käskyä ja sekin toimi, sehän meillä on ollut käytössä ihan arkipäivissä jutuissa. Liikeestä pysähtymisessä tein samoin kuin eilen ja hyvin toimi seis käskyllä. Hyppykin menee mukavasti, tosin paluu hypyssä käytin patukkaa eteen tuloon ja sivulle siirtymisessä.

Otettiin myös yksi vauhtiluoksetulo tule käskyllä ja vauhdillahan se neiti tuli. Koitin myös kuinka puun kiertäminen onnistuu ja käskyn/käsiavun kanssa Iitu todella kiertää. Kierrä käskyä on käytetty aikaisemmin vain hihnalenkeillä puun kiertämisen yhteydessä, fiksu likka. Tein myös pysäytyksiä ja hyvin pysähtyi. Lopuksi sitten ruututreeniä ja nyt neiti lähti pidemmältäkin ruutuun reippaasti, jossa oli pallo palkkana. Nyt täytyy joka ilta tehdä pieni tokoilu rupeama, että saadaan tarpeeksi toistoja liikkeisiin.