Viikon treenirupeama alkoi tiistaina Luukissa. Urhon kanssa otettiin parkkiksella seuraamista. perusasentoa ja liikkeestä maahanmenoa sekä tietty paikkamakuuta. Kivasti hommat jo luonnistuu, kunhan herra malttaa keskittyä. Urho on kyllä kehittynyt aika hyvin viimeisten viikkojen aikana, joten toivoa on. Paikkamakuussa Urhon on jostian syystä hankala jäädä paikoilleen, kun jätän sen perusasennosta, mutta kyllä tämäkin on alkanut sujua. Kävin sitten vielä Urhon kanssa tekemässä metsässä esineen etsinnän mielikuvana. Täysmatka ja kaartaen vietiin esine ja mitä tekee taas Urho? Ei mene lyhyintä suoraa tietä vaan kiertää samaa reittiä mitä esine vietiin. Eli tällä tavalla ei enää voida esine etsintää ottaa.

Iitun ja Tarjan kanssa mentiin kentälle tottistelemaan. Seuraamisessa neiti poikitti ja edisti, käännökset vasempaa auttoivat jonkin verran asiaan. Patukalla palkkaamisesta varmaan kuumuu, joka aiheuttaa poikittamisen ja edistämisen, mutta ilman patukkaa laahustaa seuramisessa. Täytyisi löytää sopiva moodi... Jättävät oli hienoja, samoin nouto ja hyppynoudot. Eteenmeno vauhdikas. Koirapuiston koiria ei Iitu huomannut työskennellessään, mutta tahallisesti kiinnitimme niihin huomion ja pienen pöhähdyksen jälkeen tarjosi vain kontaktia.

Keskiviikkona oli Urhon treenipäivä. Aloitettiin agilla ja aluksi tehtiin 5 hypyn sarjaa. Hyvin menee ja Urho keskittyy koko ajan paremmin siihen mitä tekee ja yrittää todella asetella askeliaan hyppyjen väliin. Seuraavaksi tehtiin 3 hypyn harjoitus, jossa esteet kaaressa. Edelleen rimojen tilalla puolikas muoviputki eli korkeutta ei lähes ollenkaan. Hyvin kaarsi molempiin suuntiin.

Itsekseni otin mutkaputkea muutamaan otteeseen ja sinnehän mennään jo vauhdilla. Otettiin myös 2on 2off puomin alastulolla ja sekin menea jo kivasti molemmin puolin. Käskynä on koske ja naksulla tätä taas treenailtiin.

Ohjausharjoituksessa oli hyppy, hyppy, putki. Tämä treeni meni kivasti, mitä nyt muutaman kerran Urhon piti taas kokeilla, että saisiko sen namin helpommin vain menemällä suoraan targetille. Parin epäonnistuneen yrityksen jälkeen antoi periksi ja kuunteli ohjeita. Nyt pitää vaan muistaa, etten ole treenaamassa Iitun kanssa eli maltan odottaa Urhoa, koska vauhtia sillä ei ole vielä läheskään niin paljon kuin Iitulla radalla. Lopuksi vielä keinua ja ensin vaan pamauteltiin, eikä Urho siitä ollut moksiskaan ja siitä jatketiin keinua pitkin liikkumista niin, että keinu oli ääriasennossa ja nami keinun korkeimmassa kohdassa. Reippaasti Urho kulkee keinulla, ei välitä korkeudesta mitään.

Tässä välissä ajeltiin Malminkartanoon ja tehtiin Urhon kanssa lenkki ihmetellen maailmanmenoa. Hienosti Urho vielä kuuntelee, eikä häiriinny oikein mistään. Namilla saa kontaktin helposti. Viimeinen toko1 kerta. Aloitettiin paikkamakuulla ja nyt Urho jäi hienosti perusasennosta maahan paikoilleen. Aika pitkä paikkamakuu oli, vaikka käytiin välillä palkkaamassa ja Urho nousikin seisomaan juuri kun olin lähdössä sitä vapauttamaan. Otettiin sitten vielä lyhyt paikkamakuu ja nyt pysyi hyvin ja saatiin poika palkattua.

Seuraavaksi oli vuorossa hyppy. 4 rimaa ja targetilla otettiin. Muuten homma meni kivasti, mutta jostain syystä herra ei lähtenyt ensimmäisellä käskyllä suorittamaan estettä. Joku ihme oikosulku taas pikkuherran päässä. Tämän jälkeen otettiin leikkimielinen kisa, jossa koirien kanssa riehuttiin ja sitten annettiin käsky ja se jonka koira suoritti käskyn hitaimmin tippuu pois. Ensin otettiin istumista ja Urho oli toiseksi paras, sama homma toistui maahanmenossa.

Otettiin sitten vielä luoksetuloja. Ensin yksi koirakko kerrallaan. Kouluttaja piteli koiraa kiinni ja itse piti mennä pusikkoon piiloon. Urho tietty kiljui perään ja kun viimein hiljani kutsuin luokse ja vauhdilla se pikkumies sieltä tulikin. Toinen harjoitus tehtiin niin, että kouluttajat pitivät kaikkia koiria kiinni ja koko porukka katosi metsään piiloon. Itse menin hiukan sivumpaan muista ja yhtä aikaa sitten kutsuttiin koirat luokse. Urho tuli vauhdilla, mutta meni muiden perässä samaan kasaan ja oli ihan hätääntyneen näköinen, että missä se oma mamma on. Kutsuin uudestaan ja vauhdilla tultiin helpottunut ilme naamalla.

Lopuksi keskusteltiin jatkosta. Ja meille suositeltiin suoraan lupaavienryhmään menemistä, samoin kuin parille muullekin. Tässä ryhmässä on kouluttajana joku tokotuomari eli sieltä varmaan saisi tosi hyviä vinkkejä. Katsotaan missä vaiheessa kerettäisiin jatkamaan tähän ryhmään.

Perjantaina treenailtiin vielä Anskin kanssa Luukissa janoja ja tottista. Janojen tallomisen jälkeen siirryttiin kentälle. Ilmottauduttiin Anskin kanssa koirat vapaava ja hienosti meni, tosin Tahvo on jo Iitulle tuttu koira. Iitu meni ensin paikkamakuuseen ja Anski ampui 2 pamausta peräkkäin ja vielä kolmannen juuri kun olin menossa Iitun luokse. Ei reagointia, palkkasin Iitun ja laitoin jatkamaan paikkamakuuta. Rauhallisesti pysyi koko ajan, vaikka Tahvo riekkuikin lelujen kanssa ja otti luoksetuloja ja hypyjä. Aikaa tuli varmaan sen alokasluokan tottiksen verran.

Iitun vuoro päästä suorittamaan ja seuraamisessa ammuttiin. Pieni pyllyn keinautus ekan paukun kohdalla, muihin ei enää reagoinut. Tehtiin kaikenlaista ja välillä seuraaminen oli parempaa ja välillä huonompaa. Jättävät oli nopeita ja luoksetulo laukaten. Tasamaanouto laukaten ja hyppynoudotkin olivat hienot ja vauhdikkaat. Kyllä tolla patukalla saa Iitulle ihmeitä aikaan. Lopuksi vielä eteenmeno, jossa Anski oli käynyt viemässä meille pallon palkaksi Iitun tietämättä.  Vauhdilla paineli eteen.

Janoilla matkaa ainakin sen 30m. Ekalla lähti hienosti etenemään suoraan, mutta vähän ennen jälkeä kaarsi vasemmalle, mutta sai varmaan pallosta hajun ja teki sen takia tällaisen liikkeen. Toisella janalla lähti heti huonosti ja otin uuden lähetksen. Nyt eteni suoraan ja nosti jäljen, mutta otti takajäljen. Janoissa meillä riittää vielä treenaamista. Jostain syystä tämä on IItun heikoinlenkki koetta ajatellen. Ehkä sekin siitä pikkuhiljaa varmistuu...

Urholle tallottiin vielä namiruudut eli 3 suikaletta, josta viimeisestä lähti 5 metrin jälki. Ruuduissa tarkkaa työskentelyä ja syö kaikki namit. Jäljellä vauhtia jonkun verran, mutta tarkasti syö siinäkin. Kerran onnistuin nykäisemään jäljellä ja Urho pysähtyi, mutta hetken miettimisen jälkeen jatkoi matkaansa. Kivasti on alkanut Urhon jäljestyhommat.