Anskin kanssa Luukissa. Talloin itse pellolle myötätuuleen n. 160 askeleen jäljen Urholle. Nameja alussa parilla askeleella kasoja, muilla 1-2kpl ja lopussa taas muutamia kasoja.

Urho aloitti jäljestämisen hienosti ja laittoi nenän maahan paalua lähestyttäessämme ja siellä se pysyi koko jäljen ajan. Todella rauhallista jäljestämistä eli vauhti oli sopivaa. Pari askelta jäi syömättä, muuten Urho imuroi possunkielet/sydämet tarkasti ja otti jokaisen askeleen.

Iitu pääsi sitten kentälle ammuttavaksi. Otettin seuraamista aluksi, kun koirapuistossa oli koiria ja käytiin kurkkaamassa minkälaisia kavereita siellä oikein oli. Iitu huomasi koirat, mutta päästi vain pienen pörähdyksen ja sen jälkeen ei koirista välittänyt mitään.

Otettiin siksak seuraamista ja Iitu pysyi paljon paremmin oikealla paikalla ja tästä sitten palkkailinkin. Sitten seuraamista ihan suoraan ja tässä muutama paukku, joihin Iitu ei reagoinut mitenkään! Siitä sitten koira jäi paikkamakuuseen piippasi pari kertaa, joten ei ammuttu. Kun oli ollut tovin hiljaa kävin vapauttamassa.

Sitten otettiin jättävät. Ensin tarjosi istumisessa maahanmenoa, mutta toisella yrittämällä onnistui. Hienosti onnistui sitten maahanmeno ja seisominen liikkeestä. Sitten taas makoilemaan ja tällä kertaa jäi hiljaa ja ammuttiinkin sitten pari laukausta, joihin Iitu ei reagoinut mitenkään. Lopuksi vielä luoksetulo, jossa palkkasin patukalla taakseni. Iitu tuli laukaten ja vauhdilla alusta loppun asti. Samalla jätettiin patukka eteenmenoa varten ja seurattiin kentän toiseen päähän, josta lähetys eteenmenolle. Vauhdilla paineli ja suoraan.

Urhon kanssa vielä illalla atd-hallille tokoilemaan. Pirkon lisäksi paikalla oli kaksi ohjaaja harjoittelijaa. Treenikerta aloiteltiin perusasennon treenaamisella, peruuttamisella, käännöksillä vasemmalle. Nämä meni mukavasti, mutta niitähän ollaan kovasti treenattukin. Urho sai näyttää esimerkkiä muillekin takapään käyttöstä käännöksissä.

Sitten otettiin luoksepäästävyys. Ihme kyllä Urho malttoi istua paikallaan häiriköinin ajan ja palkkasin heti kun käsittelijä kääntyi pois päin meistä. Paikkamakuussa Urho pysyi hyvin koirien välissä ja itse vaihtelin etäisyyttä ja kävin välillä palkkaamassa. Vierelle palattuani alkoi urho sitten nousemaan istumaan ja joka kerta korjasin sen takaisin maahan. Tähän pitää kasvattaa malttia.

Kaukokäskyjä treenailtiin myös. Niitähän ei olla tehty pitkään aikaan ja nytkin jatkettiin siitä mitä osataan eli namilla vedättäen oikeaan asentoon. Tehtiin kaikkia 3 liikettä. Vinkiksi saatiin naksun käyttö, että saan heti merkattua oikean suorituksen.

Seuraavaksi oli vuorossa treenirinki eli oli eri pisteitä, joissa koiran kanssa suoritettiin tietty liike ja sitten siirryttiin seuraavaan pisteeseen. Tätä hommaa tehtiin 2 kierrosta. Yhtenä pisteenä oli tötsän kiertäminen seuraten, se meni hyvin käsiavulla. Sitten kaukoja, joissa yritin liian vaikeaa kun siirryin eteen tekemään liikkeitä. Urho meni jo maahan vinoon ja tästä keskusteltiin, että pitäisi aina vaatia koiran menevän suoraan maahan, eikä vinoja/lonkka-asentoja hyväksyttäisi.

Hyppyä otettiin ekalla kierroksella namialustan avulla ja meni hienosti. Toisella kierroksella ilman nami alustaa ja sekin onnistui hienosti. Liikkeenohjaajan kysyessä valmis kehotettiin minun vastaavan tähän nyökkäämällä ei sanallisesti, koska Urho oli kovasti lähdössä suorittamaan liikettä. Luoksetulossa ekalla kierroksella Urho ei meinannut malttaa jäädä odottelemaan, mutta tämä johtui varmaankin omasta pelailusta namien kanssa. Itse liike meni hienosti molemmilla kerroilla ja toisella kierroksella Urho jäikin ekalla käskyllä odottelemaan luoksetulokutsua. Laukaten tuli aina luokse.