Hyvinkäällä taas vinttikoirakeskuksella. Tokoiltiin nyt suojelukentällä, kun se oli vapaa. Iitu oli kolmantena vuorossa ja aloitettiin metallinoudolla. Pysähtyi kapulalla ja haukahti pari kertaa ja katsoi sen näköisenä oletko tosissasi? Uusi käsky ja toi metallin. Toisella piti haukahtaa kerran, mutta toi itsenäisesti. Keskusteltiin, että tuo haukahtelu olisi hyvä saada pois ja koira ei välttämättä edes itse tajua haukahtelevansa. Vähän sama juttu kuin piippaaminen paikkamakuussa. Otettiin sitten metallin tuomista niin, että jätin kapulan Iitun eteen ja toi siitä. Ihan kivasti menikin näin ja hiljaa.

Ohjattuanouto 2 kapulalla. Merkille meni kivasti, mutta sitten meni pasmat sekaisin. Näytin merkin viimeisenä, joten oli orientoitunut vain siihen. Kapulaa näytettiin uudestaan ja johan Iitu toikin sen sitten. Uusi yritys niin, että vein Iitun merkille ja sitten vasta vein kapulat. Täytyy treenailla näitä nyt erikseen. Nurtsi oli myös hiukan pitkä, joten ehkä sekin vaikutti, kun kapulat eivät näkyneet selvästi.

Luoksetulosta keskusteltiin taas ja sen hitaudesta. Täytyy vaan alkaa tehdä niin, että olen itse normaalissa asennossa missä luoksetulo kutsu tapahtuu ja patukka edessäni. Iitulle pitäisi saada sitä röyhkeyttä ja sitten voisi alkaa patukkaa piilottelemaan vähän liivin alle. Vauhtilähtöjä kannattaa edelleen rinnalla treenata.

Urhon kanssa otin sitten vähän perusasentoon tulemisia sekä seuraamista. Nyt tuntuu, että poitsu on oikeasti hiffannut perusasennon käskyn ja tarjoaakin sitä kovasti. Seuraamiset meni kivasti ja palkkasin lähinnä pysähdyksistä, koska pelkään että jos palkkaan liikkeestä, palkkaan avonaisesta seuraamisesta. Ei ainaakaan tuntunut siltä, että takapää olisi auennut. Lopuksi otin Urholle pitkästä aikaa paikkamakuun ja hienosti Urho malttoi makoilla hiljaa, vaikka vähän kauempana tottisteli toinen koira. Otin erilaisia etäisyyksiä ja kiersin välillä Urhon takaa, palkkasin aina välillä.