Järvenpäässä Riitan opeissa. Tällä kertaa jokaisen koirakon kanssa käytiin vuorotellen läpi ongelmakohtia. Iitu oli rauhallisempi kuin viimeksi, eikä tainnut rähähtää kuin pienesti kerran eli taas tunnistaa koirat niin voi ottaa rennommin.

Iitu pääsi ensimmäisenä hiomaan ongelmiaan ja aiheena oli sitten kaukot. Näytettiin miten homma pelittää ja Iituhan ottaa askeleita käden perässä eteenpäin ja muutenkin homma on mitä on. Ensin piti päättää miten haluan liikkeet suorittaa, oletin Iitulla toimivan paremmin sen, että napa pysyy paikalla ja liikkeissä voi liikkua mitkä jalat vaan. Maa-seiso on helpompi kuin istu-seiso, johon saatiin vinkiksi namiavun vienti rinnan luokse, josta nousee seisomaan ja siitä taas namiapu ylös jolloin istuutuu. Tätä pitäisi nyt jatkaa pari viikkoa, jonka aikana koiran pitäisi sisäistää liikerata.

Toisena ongelmana keskusteltiin vauhti kiertämisestä ja Iitun himmailusta. Nyt pitäisi olla itse tarkkana palkkauksen kanssa. Palkkaus pitäisi tapahtua silloin kun vauhti on nopeimmillaan, eikä koiraa saisi houkutella lisäämään vauhtia palkalla. Tässähän sitä on tullut itse mokattua ja luultavasti vahvistettua Iitun himmailua niin luoksetulossa kuin kiertämisessä. Jos Iitu alkaa himmailla kiertämisessä voi sen kutsua luokse kehua, mutta konkreettinen palkka tulee vasta vauhdikkaasta liikkeestä. Tämän voisi olettaa toimivan Iitun kohdalla. Vauhtiluoksetuloja tulisi myös jatkaa.

Tämän jälkeen treenailtiin juttuja itseksemme. Aloitettiin seuraamisella ja tein paljon pysähdyksiä ja yhden korjaamisen jälkeen Iitu teki kaikki perusasennot suoraan. Otettiin sitten ruutua ja hetsasin "missä ruutu" Iitu haki ruutua katsellaan ja lähetin. Iitu meni hienosti ruutuun, mutta meni maahan "seis" käskystä. Tämä tapahtui pari kertaa, kunnes tajusin että viimeksi tottisteltaessa otettiin eteenmenoa ja siinä käskytin maahan, neiti taisi siis ennakoida. Pari muistutusta mitä se "seis" tarkoitti ja uusi yritys. Nyt toimi ruutuun lähetys hyvin, otettiin sitten vielä kerran niin että kävin viemässä patukan sinne palkaksi. Vauhtia oli joka kerta liikkeessä.

Merkkiä otettiin seuraavaksi. Kävin näyttämässä merkin ja jätin patukan merkin taakse. Hyvin irtosi ja vauhdilla. Sitten lähetys merkille ilman apuja ja pysäytys ja sehän toimi. Vielä kerran lähetys patukan kanssa.

Metallinouto vieraalla kapulalla ja taas Iitua vähän ällötti kapulan suuhun otto. Toi kyllä, mutta parilla kerralla piti sitten haukkua ja otin liikkeen aina uudestaan. Täytyy nyt vaan tise malttaa ottaa tätä liikettä vain sen kerran, jos ekalla onnistuu. Ilma oli kylmä ja voi olla että kylmäkapula inhotti, vaikka sitä lämmittelinkin käsissäni ennen heittoja.

Paikkamakuu 2 vieraan koiran kanssa 3min. ja ohjaajat piilossa. Hienosti meni, ei mitään sanomista. Lopuksi otettiin vielä hyppyä ja metallin nouto. Se onnistui ok, paitsi takaisin päin tullessa Iitu tiputti kapulan kun luuli pääsevänsä patukalle jota taisin liikauttaa kädessäni.

Tekee kyllä todella hyvää nämä uudet häiriötreenit Iitulle. Ensi kerralla on vuorossa taas ryhmätreenit Riitan ideoiden mukaan.