Keskiviikko aamusta Halkolammella treenailemassa Anskin, Pirjon ja Tarjan kanssa. Talloin itse Urholle metsään n. 30m pitkän jäljen, jossa joka askeleella nameja. Anski talloi Iitulle 2 janaa.

Ensin ajettiin Urhon jälki, joka meni taas hienosti. Urho keskittyi kunnolla jäljestämiseen ja eteni rauhallisesti nameja syöden. Olisi jaksanut ajaa pidemmänkin jäljen.

Iitun janatreeni oli jotenkin taas niin Iitun tapainen. Ensimmäisellä janalla eteni 30m ihan suoraan, mutta nosti jäljen huolimattomasti ja alkoi pyöriä ja hyöriä, kunnes tarkensi kunnolla ja alkoi jäljestämään. Sitten bongasikin hienosti pallopalkan. Toisella janalla taas eteneminen oli haahuilua ja mutkittelua, mutta jäljen nosti hienosti ja ilmaisi pallopalkan. Josko jossain vaiheessa molemmat osat onnistuisivat ekalla kerralla?

Lopuksi tallottiin vielä täyssyvä suikale esineitä varten. Urho tuli katsomaan tallomista puuhun sidottuna. Itse jäin esineen kanssa suikaleen päähän, kun toiset palasivat Urhon luo tallomasta suikaletta. Hetsasin Urhon esineellä ja jätin sen suikaleen päähän. Heti Urhon luo päästyä lähetin sen esineelle ja vauhdilla jätkä painelikin suikaleen päähän ja nosti esineen, mutta palan matkaa tultuaan pudotti sen. Nosti kuitenkin esineen omatoimisesti ja toi esineen vauhdilla käteen asti. Kunnon kiitokset Urholle ja lihapulla napaan hienosta suorituksesta.

Ajeltiin vielä Luukin kentälle ampumaan Iitulle. Ekat paukut seuraamisessa, ei reagointia, mutta vilkaisi ampujaan päin. Sitten pari makuulle menoa ja nopeastihan neiti nyt meni, mutta pomppasi samantien istumaan. Matalammalla käskyllä jäi maahan ja oli ihan hiljaa 2 paukun ajan. Siitä sitten neitokaista palkattiinkin kiitoksin ja jätin vielä kerran makuulle ilman paukkuja.

Sitten otettiin pari vauhtiluoksetuloa ja vaihdoin käskyn "tule". Josko sillä saataisiin lukko aukeamaan.  Vauhdilla neiti nyt kyllä tulikin, mutta kyllähän sitä hetsattiin patukalla ja juoksemalla. Loppuun vielä paukkuja seuraamisen yhteydessä ja Iitu seurasi tosi nätisti. Nopeudenvaihdot ja käännökset meni hienosti ja Iitu vain paransi suoritustaan paukkujen aikana. Näin se on kyllä tehnyt aikaisemminkin eli neiti saa jotain ihme kiksejä paukuista.

Illalla mentiin vielä Urhon kanssa agiliitämään ja pitkästä aikaa nähtiin ihana Stella sisko ja Emma. Muuten ihan jees treenit, mutta Urhon pää meni ihan sekaisin jostain ihanasta hajusta. Natural menu ei kelvannut ollenkaan, mutta onneksi paremmilla herkuilla herra pystyi taas keskittymään.

Aloitettiin taas hyppysarjoilla, jotka meni hienosti. Urho selvästi keskittyy askeleisiinsa. Käännös hypytkin meni mukavasti, mutta Urhon lihaksisto ei vielä ole ihan valmis mutkitteluun.

Sitten otettiinkin ohjausharjoituksia. Ensimmäiseksi oli hyppy, hyppy, putki, hyppy ja tämä meni hyvin. Urho kuuntelee kyllä ohjeita ja tietää mitä tehdään. Sitten otettiinkin sama sarja, mutta toiseen suuntaan eli 2 hyppyä olivat viimeisenä. Tässä sitten opeteltiin käskyä eteen, jossa koira voi juosta suoraan eteenpäin suorittaen esteet. Tässä vaiheessa Urho löysi yhden ihanista hajuistaan ja karkasi sinne muutaman kerran. Namien vaihto parempiin onneksi auttoi asiassa.

Lopuksi harjoiteltiin kaksi ohjauskäännöstä eli sylikäännös ja poispäin kääntyminen. Näitä pitäisi sitten itekseen harjoitella. Keinua paukuteltiin vielä ja siinä ei Urholla ongelmia ollut. Este oli vastakkaisella puolella pitämässä peräpäätä suorassa ja paremmin Urho jo kehoaan hahmottikin.

Torstai aamuna käytiin Iitun kanssa eläinlääkärissä, kun neiti oli nuoleskellut toisen takajalan varvasta ja kynsivallintulehdushan se oli. Pari vuotta sitten oli Iitulla sama vaiva. Antibioottikuuri kahdeksi viikoksi ja varvas pitäisi pitää puhtaana ja kuivana. Ehkä me kuitenkin jotain pientä ja kevyttä treeniä voidaan tehdä.