Anskin ja Tarjan kanssa taas Luukissa. Oltiin jo jonkin aikaa puhuttu, että joku päivä koitetaan ajaa jälkeä kahdella koiralla samaan aikaan vierekkäin. Tänään sitten tallottiin jäljet niin, että päästiin koittamaan tätäkin juttua. Ensin minä ja Anski tallottiin pitkät suorat 2m etäisyydelle toisistaan. Nameja pistettiin samalla tavalla jäljelle sekä kepit jäljen puoliväliin ja loppuun. Jälki oli n. 400 askelta pitkä.

Urho ja Riku saivat ajaa siis ensimmäiset koejäljet. Hyvin pojat lähtivät ajamaan omia jälkiään. Muutamaan otteeseen molempia kiinnosti toisen jälki, mutta jatkoivat oman jälkensä ajamista kun eivät toisellekaan päässeet. Urholla oli vauhtia enemmän kuin Rikulla ja kuljimmekin vähän Rikun edellä. Urholla tuntui olevan kiire pistää omat namit poskeen, ettei vaan toinen pääse apajille. Kepit Urho ilmaisi hyvin. Jonkun verran pojat ottivat toisistaan häiriötä ja oma keskittyminen herpaantui myös välillä, joka näkyi ainakin Urhossa. Lisää vaan tällaista häiriötreeniä niin eiköhän se siitä.

Iitu pääsi kokeilemaan samaa hommaa Icen kanssa. Tarjan kanssa tallottiin jäljet samalla tyylillä, tosin jäljet olivat 4m etäisyydellä toisistaan. Iitu oli paalulla hiukan pihalla, että mitä tämä nyt on, mutta kun lähti jäljestämään, jäljestikin tosi nätisti. Nenä alhaalla ja namit syöden. Eipä Iitulle ja Icelle ollut toisistaan paljon häiriötä eli ensi kerralla voidaan jäljet talloa lähemmäs toisistaan. Kepit ilmaistiin varmasti ja Iitu oli oikein tyytyväisen oloinen taas jäljen jälkeen. Selkeästi huomasi näistä kahdesta suuremman varmuuden häiriöjäljellä.

Tässä välissä vähän kahviteltiin ja juoruiltiin. Napattiin myös pari kuvaa koirista.

Sitten vielä tottistelua. Urhon kanssa otettiin seuraamista ja henkilöryhmää. Aluksi oli kontaktinpito vähän hankalaa, mutta siitä se sitten parani. Luoksepäästävyys meni hienosti. Jättävät ok, samoin luoksetulo läheltä ja kaukaa. Eteenmeno olikin hankalampi. Ensin ei kontaktinotto ennen lähetystä onnistunut tai seuraaminen ja sitten ei purkkia löytynytkään. Uusi yritys ja nyt lähetin pelkästä kontaktin pidosta ja kovaa mentiin purkille asti. Urho pääsi myös ryhmäpaikkamakuuseen 4 muun koiran kanssa ja hienosti oli.

Iitun kanssa otettiin ihan vaan seuraamista imuttaen ja Tarja naksutteli meille. Ehkä se siitä lähtee, ainakin neiti pysyi suorassa.